Svečana dodjela priznanja održat će se u studenom ove godine, u Bruxellesu u Europskom parlamentu.
 Filip Bohaček
Svaka čast

Mali Lošinj osvojio titulu Europskog otoka sporta za 2020.

17. lipanj 2019.
Osvajanje ove titule odlična je prilika za pozicioniranje i brendiranje cijelog otoka Lošinja kao sportske destinacije, uz lakšu  dostupnost značajnih europskih sredstava za daljnja ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu, odnosno izgradnju nove sportske dvorane, nogometnog igrališta, bazena te biciklističkih staza.

 

Nakon što je evaluacijska komisija udruženja ACES Europe (predsjednik Gian Franco Lupatelli, tajnik Hugo Alonso, Bilyana Mircheva, Lukaš Vorel Adams i Danilo Montanari) boravila na otoku Lošinju od 28. - 30. svibnja 2019. kad je, povodom Dana sporta, predstavljena cjelokupna sportska ponuda otoka te svi sportski klubovi i udruge, stigla  je službena potvrda kako je Mali Lošinj osvojio titulu Europskog otoka sporta za 2020. godinu.       

Tijekom svog boravka na Lošinju komisija je dobila uvid u cjelokupnu sportsku infrastrukturu kompletnog otoka, a uz terene, ključno je bilo pokazati kako velik broj otočana različitog uzrasta slobodno vrijeme provodi baveći se raznim sportskim aktivnostima. Vrhunac događaja, uz službeno predstavljanje kandidature u Muzeju Apoksiomena, bila je prezentacija u sportskoj dvorani na Bočacu svih sportskih klubova i udruga koje se profesionalno ili rekreativno bave sportom.


Podizanju kvalitete zdravlja svih stanovnika

Veliko hvala svim sportskim klubovima, svim ustanovama i pojedincima koji su se uključili u obilježavanje Svjetskog dana sporta te nam na taj način pomogli u kandidaturi za Europski otok sporta 2020. Osvajanje ove titule odlična je prilika za pozicioniranje i brendiranje cijelog otoka Lošinja kao sportske destinacije, uz lakšu  dostupnost značajnih europskih sredstava za daljnja ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu, odnosno izgradnju nove sportske dvorane, nogometnog igrališta, bazena te biciklističkih staza. Naš otok ima dugu sportsku povijest, brojne reprezentativce i prvake u raznim sportovima, svaki taj uspjeh pridonio je osvajanju ove titule, izjavila je gradonačelnica Ana Kučić.

Gian Francesco Lupatelli, predsjednik ACES Europe naglasio je kako udruženje ima čast proglasiti Lošinj Europskim otokom sporta 2020. godine. Mali Lošinj izvrstan je primjer grada koji pokazuje na koji način sve stanovnike uključiti u bavljenje sportom, te tako aktivno sudjeluje u podizanju kvalitete zdravlja svih stanovnika, njihovoj edukaciji i  podizanju samopoštovanja što su osnovni ciljevi udruženja ACES Europe.

 

Svečana dodjela priznanja održat će se u studenom ove godine, u Bruxellesu u Europskom parlamentu kada će također biti proglašena Europska prijestolnica sporta za 2023. godinu. Naime, u 2020. godini to će biti Malaga, 2021. godine Lisabon, a 2022. godine Den Haag.

 

Teme
Linker
10. siječanj 2021 04:00