Kad ste zadnji put istinski uživali u životu?

 SHUTTERSTOCK
nekoliko savjeta

Kako usporiti i konačno više uživati u životu?

Ako osjetite impuls u sebi da je vrijeme da sebi postanete važni i da više uživate u ovom životu umjesto da kroz njega jurite, postoji za to način


Užurbanost je postala nekakav općeprihvaćeni trend. Kao da bez nje ne znamo živjeti. Kao da neprestano odgađamo život dok odradimo sve što smo si dali u zadatak. To je ona slavna rečenica: „Evo dok još ovo odradim pa ću se odmoriti“:

Sada je vrijeme da naučite kako usporiti na jednostavan način, bez stresa!

Ponekad trošimo toliko vremena i energije pokušavajući održati korak sa svim obvezama i sve uklopiti u svoje dane, da uživanje u njima postaje velik izazov. Kada promislite, ne možete juriti kroz dan i u njemu uživati. Poanta je ovo drugo, piše ekreator.hr.


Nije uvijek lako

Naučiti kako usporiti nije uvijek lako. Potreban je namjeran napor kako se oduprijet društvenoj normi da je zauzetost jednaka produktivnosti i važnosti. Možda ste spremni usporiti, ali ne znate točno kako to učiniti. Razumijem. Možda to za vas znači, donijeti velike odluke o promjeni mjesta stanovanja ili čak zanimanja? Možda je potrebno odbaciti sve one nepotrebne stvari koje činite a mislite da ih nitko drugi ne može učiniti umjesto vas? Kako god, ako osjetite impuls u sebi da je vrijeme da sebi postanete važni i da više uživate u ovom životu umjesto da kroz njega jurite, postoji za to način.


Kako usporiti i izaći iz brze trake i prihvatiti sporiji tempo života?

Dijelim popis jednostavnih načina koji će vam pomoći da naučite kako usporiti i više uživati u životu. Oni su jednostavni i praktični načini za usporavanje i pojednostavljivanje života koji se mogu implementirati već danas. Nužna je samo odluka, da to zaista za sebe i želite.


1. Neka bude jednostavno i postepeno

Ne činite nagle rezove i odluke. Um i tijelo su se naviknuli otporu u kojem ga držite. Opirat će se novoj navici i poticati vas da odustanete prije nego ste pošteno i krenuli. Dakle, ne vršite nikakav pritisak na sebe da sve učinite odjednom. Započnite isprobavanjem jedne male stvari u danu. Na primjer, ako ste samo na kratko odgovarali na poslovne pozive i e-mail, u svoje slobodno vrijeme i dok kuhate večeru za sebe i obitelj, sada to prestanite činiti. Stavite mobitel u prtljažnik svog automobila. Tko vas istinski i po život važno treba, naći će način da vam dostavi važnu informaciju.


2. Dan započnite svjesno i namjerno sporije

Kako god započeli dan, obično jutarnje ustajanje daje ton ostatku dana. Kada svoj dan započnete u žurbi, često se ostatak dana osjećate užurbano i izmoreno. Dan započnite svjesno u miru. Polagano se krečite. Osvijestite korake do kupaonice. Osvijestite ulazak u novi dan. Istegnite se i dopustite tijelu da se lagano prebaci iz spavajućeg u aktivan status.


3. Prekrižite samo jednu stvar u danu sa svog popisa obaveza

Koliko god si pojednostavili život, uvijek će biti stvari koje je potrebno učiniti. Međutim, jedan od načina za usporavanje je doista procijeniti popis obaveza i riješiti se svega što ne mora nužno biti učinjeno i to s vaše strane.

Postoji li nešto na vašem popisu obaveza i da nije tako nužno i hitno? Naučiti postaviti prioritete tako da otpustite ono, što ne daje bitnu vrijednost u životu. Sigurno postoji nešto što možete skinuti s popisa i sebi dati priliku da malo usporite.


VIŠE SAVJETA PROČITAJTE OVDJE.

Linker
13. travanj 2024 01:42