SHUTTERSTOCK
vrijeme za promjenu

Kako produžiti Movember, tradicionalni mjesec brige o muškom zdravlju

Podaci govore da muškarci rjeđe traže zdravstvenu pomoć od žena

Podaci Eurostata govore kako muškarci u prosjeku rjeđe konzultiraju liječnike opće prakse ili specijaliste kad imaju određeni zdravstveni problem. Situacija u Hrvatskoj potvrđuje ove statistike, a upravo takvi podaci jedan su od razloga pokretanja Movembera, pokreta koji ohrabruje muškarce diljem svijeta da se barem u jednom mjesecu godišnje posvete svom zdravlju, posebno prevenciji. Simbolično, muškarci diljem svijeta puštaju brkove, a ako niste čovjek od takvog ukrasa na licu dovoljno je da napravite nešto za svoje zdravlje - poput odlaska na preventivni pregled.

Najbolja prevencija

U Poliklinici Mazalin ističu kako veliku pažnju posvećuju muškom zdravlju, i to ne samo tijekom studenog, nego tijekom cijele godine, a stalno primjećuju i porast broja muškaraca koji im redovno dolaze. Osim usluga iz područja interne medicine i radiologije, koji uključuju ultrazvuk prepona, abdomena, bubrega ili urotrakta te opći internistički pregled uz EKG, u svakom trenutku liječnici specijalisti dostupni su za konzultacije.

Stručnjaci iz Poliklinike Mazalin njeguju holistički pristup svakom pacijentu, što znači da je empatija uvijek na prvom mjestu te da osobe promatraju kao cjelinu. Muškarci često imaju određene zadrške u razgovoru o svom zdravlju, zbog čega u Poliklinici Mazalin posebnu pažnju pridaju otvorenom razgovoru i stvaranju ugodne atmosfere kako pacijenti ne bi osjećali nikakav pritisak.

Posebno su popularne usluge iz područja dermatologije, koje sve češće prepoznaju muškarci. Osim specijalističkih pregleda, tu su estetsko-terapijski zahvati, tretmani medicinske kozmetologije, liječenje kožnih bolesti te alergijskih bolesti kože, kao i savjetovanje u vezi njege kože. Upravo potonje je sve popularnije jer muškarci sve više shvaćaju da njega kože nije rezervirana samo za žene te da postoji niz stvari koje i sami mogu napraviti kako bi bili njegovani i kako bi svojoj koži priuštili najbolje što mogu.

Uz to, tu su i estetski tretmani koji se u potpunosti slažu s filozofijom njege svog tijela. Od Hydrafacial tretmana dubinskog neinvazivnog čišćenja lica, skin boostera Profhilo i tretmana pomlađivanja lica, muškarci koriste i usluge laserskog uklanjanja dlačica. U Poliklinici Mazalin prvi i jedini u Hrvatskoj ove tretmane rade s najsnažnijim medicinskim laserom Clarity II koji garantira preko 90% trajno uklonjenih dlačica. Usto, radi se o beskontaktnom laserom te se tijekom tretmana ne koristi gel što osigurava najviši stupanj higijene i sprječava mogućnost nastanka infekcije, a zbog sustava inteligentnog praćenja temperature kože, laser fokusira isključivo dlaku dok koža ostaje u potpunosti zaštićena.

Kako god slavili Movember - uz nove brkove ili bez njih - važno je svakog mjeseca u godini posvetiti se svom tijelu, bilo preventivnim pregledima ili samo najboljom mogućom njegom, koja je često najbolja prevencija.

Linker
25. travanj 2024 15:08