Kako pobijediti strah

Napadaji panike događaju se kada pretjerano porastu razine prirodnog adrenalina. Dakle, bude ga previše. Treba duboko disati i smiriti se koliko god možete.

Prošle je godine Hugh Grant u jednom intervjuu priznao kako se već godinama bori protiv napadaja panike. Glumac koji je najpoznatiji po ulogama romantičnih zavodnika izjavio je da je taj problem itekako uticao na njegovu karijeru. Vrhunac krize bio je 2007. godine kada je Grant snimao film “Music and Lyrics” u kojem mu je partnerica bila Drew Barrymore.

"Nakon snimanja došao sam kući i na svoje računalo nalijepio post-ite s riječima ‘Nemoj više prihvaćati uloge’. Za vrijeme snimanja filma imao sam pet jezivih napadaja. Cijelo sam vrijeme bio prepun lorazepama", kazao je Grant.

Nakon dvogodišnje stanke ipak se vratio poslu, a film “Did You Hear About The Morgans” sa Sarah Jessicom Parker odnedavno se prikazuje kod nas. Grant je intervjuu izjavio i kako je posjetio gotovo svakog psihijatra u Londonu i prošao “niz čudnih i zanimljivih” terapija. Na kraju mu je pomogla spoznaja da ono što se događa njemu nije nešto rijetko ni nenormalno.

"Jedan mi je tip rekao da se napadaji panike događaju kada pretjerano porastu razine prirodnog adrenalina kojeg trebate za snimanje. Dakle, bude ga previše. Treba duboko disati, smiriti se koliko god možete", savjetovao je Grant. I njegova filmska partnerica Drew Barrymore priznala je kako još od djetinjstva pati od napadaja panike. Štoviše, to joj je “u obitelji”, jer se s njima bori i njezin otac koji uzima lijekove. Za razliku od njega i Granta, ona nikada nije željela taj problem rješavati tabletama “jer joj potiskuju emocije” koje su nužne za dobru glumu. Drew, kao i mnogi koji pate od napadaja panike, smatra da ih liječnici ne razumiju i to ozbiljno otežava liječenje. Za mnoge zvijezde glavni je okidač napadaja panike, čini se, crveni tepih. U intervjuu za Vogue 2002. godine Nicole Kidman objasnila je kako navalu panike osjeti čim ugleda fotoaparate.

"Ruke mi se počinju tresti, imam problema s disanjem, najradije bih pobjegla", rekla je glumica. Dodala je i da ju je njezin, sada bivši, suprug Tom Cruise umirivao šapćući joj kako je sve u redu. Kako za sada nije pobjegla ni s jednog crvenog tepiha, očito je da je i drugi suprug, Keith Urban, uspješan antidot za napadaje. Na popisu slavnh s ovim problemom našli su se i naizgled nesalomljiva Oprah Winfrey i frajerčina Johnny Depp, a nije zaobišao ni Cher, Nicolasa Cagea i Kim Basinger.

Linker
20. travanj 2024 12:36