Antonia i Aljoša kažu kako im je ovo nikad božićniji Božić...
 Snimila: Sandra Šimunović/Hanza Media
Pavel u roditeljskim vodama

Kako je to kad rokeri postanu starci...

Glazbenici Aljoša Šerić (40) i Antonia Matković Šerić (27) zaljubili su se kad je ona postala dio benda Pavel. Par se vjenčao u listopadu 2014., a rujnu je stiglo, kako kažu, njihovo malo blago - djevojčica Luna.

U iskrenom intervju Antonia govori o prvim mjesecima majčinstva, o životnim promjenama, gdje će provesti blagdane i što je sve naučila o sebi otkako je postala majka.

Živim (Ž): Ovo su vam prvi blagdani u troje, u kojoj mjeri se razlikuju od prijašnjih?

Antonia Matković (AM): Pa razlikuju se utoliko što je sada s nama jedna mala djevojčica. Ne mogu ići na sve moguće domjenke i tulume kao prošle godine, ali zato imam privilegiju da svjedočim najslađem mogućem osmijehu na svijetu. Drugim riječima nema prevelike razlike, osim što je sve postalo ljepše, nikad božićniji Božić.

Ž: Koliko se život vama i Aljoši promijenio otkako je Luna s vama?

AM: Ja manje spavam, u prosjeku 3 sata na dan. Ona mi je prvo na što pomislim u gotovo svakom trenutku. Pratimo njen ritam, Aljoša je divan tata, u svemu mi pomaže i užitak je sve to prolaziti s njim. Oboje smo zaigrani i Luna je po meni sretnica. Došla je u obitelj u kojoj nema stresa, u kojoj se puno pjeva i smije. Dosta se toga promijenilo, jer nismo više sami, te pomnije planiramo vrijeme.

Ž: Koji je najbolji savjet koji ste dobili?

AM: Da uživamo u njoj i s njom što više možemo.

Ž: Koliko vam roditelji uskaču, ima li previše uplitanja u odgoj?

AM: Bake i djedovi su najdivniji i odgovorno tvrdim da nema boljih. Moji su se doslovno na pola godine preselili u Zagreb. Kuhaju nam svaki dan, čuvaju Lunu kad ja poželim otići na frizuru, u shopping ili čak otpjevati nekoliko pjesama sa Pavelom. Uz njih je lako biti mama, uljepšali su nam ovaj period.

Ž: S obzirom da ste oboje glazbenici, uspavljujete li kćerkicu pjesmama?

AM: Stalno joj pjevamo i još dok je bila u trbuhu odrađivala je koncerte i studijska snimanja. Aljoša joj često pjevuši nove melodije, tako da je ona uvijek prva koja će čuti nove Pavelove stvari.

Foto: Privatni arhiv
Pjevačica se ne žali što je gaže i domjenke zamijenila za privilegiju da svjedoči najslađem osmijehu na svijetu.

Ž: Gdje ćete provesti blagdane?

AM: Kod nas doma, tu u Zagrebu, s prijateljima i obitelji. Tipično, miris jelke, purica, mlinci, odojak, francuska, prosseco, za neke sok, pita od šumskog voća, božićni albumi Elvisa i Casha uz puno buke i poklona.

Ž: Kako se Aljoša snalazi s Pavelom otkako ste na porodiljnom?

AM: Ana Klabučar me mijenja dok Luna ne prestane papati moje mlijeko, a ja joj se 'uvalim' na zagrebačkim koncertima, pa otpjevam poneku pjesmu. Sve funkcionira, svira se. Planiram povratak na koncerte ovog proljeća promocijom novog Pavelovog albuma.

Ž: Što ste naučili o sebi otkako ste majka?

AM: Da je sve kako treba biti, da je moje tijelo kao i svako žensko tijelo čudesno, da mogu sve.

Ž: Koliko vam Aljoša pomaže u svemu, kako se snašao u ulozi tate?

AM: Aljoša je divan tata... Majstorski mijenja pelene, brine o Luni kad ja padam od umora i daje joj najslađe puse na svijetu.

Ž: Kakvo je Luna dijete?

AM: Luna je jako dobra, mirna i nikad ne plače bez razloga. Ima ludi tempo, ali ja ga lovim od samog starta. Ne voli puno spavati, voli da ju se zabavlja, da joj se pjeva, priča... Nas dvije smo tandem, jako sam ponosna na nju, a nema ni tri mjeseca.

Foto: Privatni arhiv
Zahvaljujući Aljoši i roditeljima, Antonia kaže da je lako biti mama.


Ž: Koliko je ovaj novi životni period zbližio vas i supruga?

AM: Jako nas je povezalo, sjećam se da sam nakon poroda samo htjela njega uza sebe i da sam osjetila najintenzivniju moguću ljubav prema njemu. Luna je naše malo blago.

Ž: U listopadu vam je bila druga godišnjica braka, jeste li imali vremena proslaviti je?

AM: To je bilo neposredno nakon dolaska iz rodilišta, pa nismo mogli nikamo izlaziti. Zato smo se grlili s njom, drijemali, jeli kolače, ...

Ž: Tko je veći romantik?

AM: Teško je reći tko je veći, oboje smo, možda ipak ja malo više.

Ž: Što ste najromantičnije napravili za njega?

AM: Organizirala sam desetominutni vatromet njemu kao poklon iznenađenja na našoj svadbi. On naime, obožava vatromete do te mjere da svake godine u doba nove godine odlazimo po artiljeriju kućnog vatrometa za terasu.

Ž: A on za vas?

AM: Često me iznenadi uplaćenim putovanjem ili kartama za najbolje koncerte. Izdvojila bih prosidbu neposredno pred koncert Elton Johna u Pragu i alpsko putovanje na glečere usred ljeta.

Ž: Mnogi kažu kako nije dobro miješati privatno i poslovno, no vama se to pokazalo izvrsnim potezom. Koja je tajna?

AM: Volimo glazbu, slažemo se, nismo teških karaktera. Volim način na koji on radi, dobro 'hendlam'o ljubav i posao, ako se to uopće može nazvat poslom.

Linker
14. travanj 2024 04:16