Ivani je u svibnju 2015. u 52 godini dijagnosticiran rak dojke.
 Foto: Neja Markičević/Hanza Media
Borba protiv raka

Ivana Kalogjera, predsjednica udruge Nismo same dobitnica je nagrade VAM

Udruga istog naziva Nismo same pokrenula je projekt Nisi sama – ideš s nama kojemu je cilj pokrivanje troškova odlaska na terapiju žena oboljelih od malignih bolesti.

Dobitnica Nagrade Vesna Andrijević Matovac za 2017. je predsjednica udruge Nismo same, Ivana Kalogjera.

Ivana je osnovala udrugu i pokrenula portal Nismo same za informiranje i podršku ženama koje su se liječile ili se još liječe od raka.

Pokrenula je i projekt Nisi sama - ideš s nama kojemu je cilj pokrivanje troškova odlaska na terapiju žena oboljelih od malignih bolesti. Svojim aktivnostima pridonosi osvještavanju javnosti o potrebama oboljelih žena i pridonosi njihovom boljem ostvarivanju.

Paralelno sa Zakladom Solidarna razvija specijalizirani volonterski program podrške ženama koje se liječe u obavljanju kućanskih poslova i brizi za djecu i obitelj.

10 godina rada

SVE za NJU ove godine slavi 10 godina rada koliko i njihov Centar za psihološku pomoć kroz koji je mnoštvo žena oboljelih od raka i njihovih članova obitelji dobilo potrebnu pomoć.

Nagrada VAM se dodjeljuje u spomen na jednu od osnivačica i prvu predsjednicu udruge doc.dr.sc. Vesnu Andrijević Matovac.

Ona se dodjeljuje osobi koja je tijekom protekle godine svojim osobnim djelovanjem značajno pridonijela afirmaciji borbe protiv raka dojke u svojoj zajednici, afirmaciji prevencije ove zloćudne bolesti ili podizanju kvalitete života oboljelih.

Linker
20. travanj 2024 11:10