Vrijeme je darivanja

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Razveselite najmilije

Imamo genijalne ideje kako zamotati darove, a nećete pritom potrošiti bogatstvo

Iskoristite materijale koje imate kod kuće i umotajte poklone na jedinstven način

Božić je vrijeme darivanja, a bez obzira na to koje ćete poklone dati svojim najdražima, lijepo zamotan paket čini dar još privlačnijim. Pronašli smo za vas najbolje ideje za pakiranje darova koje su jednostavne, a mogu rezultirati čak i novom božićnom tradicijom ili prepoznatljivim stilom pakiranja po kojem ćete postati poznati.

Prije nego što počnete, svakako provjerite osnove zamatanja poklona.


Dar inspiriran Rudolfom

Ako ste od onih koji obožavaju priče o Djedu Božićnjaku i njegovim sobovima, onda se zasigurno upoznati s Rudolfom. Sob poznat po crvenom nosu može biti odličan dodatak vašem daru. Nacrtajte mu oči i usta, a nosu posvetite dodatnu pažnju, možete zalijepiti vunenu ili gumenu lopticu, kako bi primatelj vašeg poklona znao da se radi upravo o Rudolfu.




Cvijeće

Ne, ne morate čekati proljeće da biste nekom poklonili cvijeće. Zašto ne biste uljepšali poklon laticama i lišćem? Možete odabrati i prirodno i umjetno, a sigurni smo da će onoga kome je poklon namijenjen dodatno iznenaditi ovaj jedinstven način zamatanja poklona.

image

Dar ukrašen cvijećem

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Iskoristite božićne kuglice

Već smo zaključili da kuglice nisu samo za božićno drvce, možete ih koristiti za adventski vijenac, ukrase po stanu, a sad i za darove. Ako niste sigurni kako umotati svoje darove, dodajte im kuglice. Ne morate pokloni ni zamotati u poseban papir, može biti jednobojni papir, jer će kuglice dati posebnu božićnu notu.




Novinski papir

Poklonit će dar obožavatelju knjiga i čitanja? Iskoristite novinski papir za dekoraciju. Sigurno imate stare novine koje ste planirali baciti ili njima čistiti prozore, ali možete ih iskoristiti za umotavanje darova. Oduševit ćete knjiške moljce!



Stari atlas i putna karta

Slično kao i novine, možete iskoristiti stare putne karte ili stranice atlasa kako biste umotali darove. Putoholičari će biti zabezeknuti i sigurno da će više pažnje posvetiti papiru nego samo poklonu. Osim, naravno, u slučaju da im poklonite karte za putovanje.




Karirani uzorak

Blagdansko doba nerijetko vežemo i uz karirane uzorke, posebno ako su oni crvene ili zelene boje. Možete odabrati papir za zamatanje s kariranim uzorkom ili možete iskoristiti stari stolnjak ili drugu tkaninu takvog uzorka.

image

Karirani uzorak

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Tkanina

Ekološki osviješten način pakiranja darova će oduševiti vaše prijatelje koji prakticiraju održivost i zabrinuti su zbog klimatskih promjena. Naravno, cilj ovog tipa pakiranja je da pronađete tkaninu koji već imate kod kuće, a ne da kupite novu.

image

Tkanina za ekološki zamotan poklon

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Božićni vijenac

Ne morate svoj božićni vijenac staviti samo na ulazna vrata, možete ga staviti i na dar. Neće vam zapravo biti potrebno puno materijala, možete uzeti dvije do tri graničice i oblikovati ih u vijenac, zavezati trakicama te staviti na dar zamotan u papir. Možete dodati i kuglice ili neke dodatne dekoracije po svojoj želji.

image

Božićni vijenac

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Trakice, trakice i još trakica

Ne morate štedjeti količinu ukrasnih traka kad je riječ o zamatanju darova. Stavite nekoliko mašnica i nekoliko različitih vrsta traka kako bi vaš dar imao pravu blagdansku, bogatu dekoraciju.

image

Trakice

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Dječji crteži

Za kraj smo ostavili najslađu ideju za zamatanje darova, iskoristite dječje crteže. Ako imate djecu, nećake, iskoristite njihove talente kako biste sami kreirali papir. Ovakva dekoracija poklona posebno će razveseliti bake i djedove, a sigurno će pažljivo otvarati dar. Morate biti pažljiv jer bi stvarni poklon mogao biti u sjeni.

image

Dječji crteži

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Linker
15. travanj 2024 22:34