Na koncertu će zapjevati i unuka Vice Vukova.
 Foto: Press
U ČAST VICI VUKOVU

Humanitarni gala koncert za Hrvatsku ligu protiv raka

28. rujan 2018.
Koncert Đanija Stipaničeva 'To je tvoja zemlja' održat će se na Svjetski dan borbe protiv raka, u ponedjeljak, 4. veljače 2019. u KD Vatroslav Lisinski. Prihod od koncerta namijenjen je potrebama Liginih udruga pacijenata oboljelih od raka.

Izvedbom emotivne pjesme Tvoja zemlja, Đani Stipaničev najavio je nadolazeći humanitarni gala koncert Hrvatske lige protiv raka u čast pokojnom Vici Vukovu. Omiljeni glazbenik najljepšim je Vicinim stihovima dirnuo izaslanika gradonačelnika Grada Zagreba, pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslava Jeleča, predsjednika Gradske skupštine grada Zagreba Andriju Mikulića i sve prisutne te predstavio nadolazeću glazbenu gala večer naziva To je tvoja zemlja.

"Vice Vukov na mene je ostavio zasigurno najveći trag što se tiče glazbenog odrastanja i sazrijevanja. Još od pjesme Mirno teku rijeke iz 1959. godine otpjevao je brojne prekrasne pjesme koje zaslužuju divljenje te sam iznimno sretan i velika mi je čast biti dijelom ovog plemenitog projekta" rekao je glazbenik Đani Stipaničev.

Uz glavnu zvijezdu koncerta Đanija Stipaničeva na koncertu To je tvoja zemlja nastupit će unuka Vice Vukova Vita Vukov i gosti iznenađenja.

Deseta obljetnica

"Dosadašnji brojni humanitarni koncerti Hrvatske lige protiv raka pokazali su se zaista uspješnima, mjesta su rasprodana velikom brzinom. Ono najvažnije je to što smo svake godine uspjeli ostvariti svoj cilj i skupiti sredstva za pomoć oboljelima od raka" rekao je predsjednik Organizacijskog odbora koncerta doc. dr. sc. Tomislav Madžar te dodao: "Današnje predstavljanje koncerta Đanija Stipaničeva uistinu je nešto posebno jer radi se o desetoj obljetnici smrti našeg legendarnog pjevača Vice Vukova koji je u mnogim srcima ostavio dubok trag i sjećanje. Uvjeren sam da će Đani Stipaničev na najbolji mogući način na nadolazećem koncertu interpretirati sva naša divna sjećanja na ovog velikana.”

Humanitarnim koncertom To je tvoja zemlja, Hrvatska liga protiv raka obilježava 52. godišnjicu borbe protiv svih vrsta tumora te pružanja savjeta i pomoći oboljelima kako bi im koliko god je moguće olakšali teško životno razdoblje.

"I ovim koncertom zajedno ćemo se boriti protiv jedne od najsmrtonisnijih bolesti današnjice s kojom nažalost velik broj Hrvata vodi bitku. Uz novčana sredstva koja prikupljamo za one najpotrebitije, koncertom šaljemo iznimno važnu poruku podrške i zajedništva što je oboljelima najpotrebnije" izjavio je predsjednik Hrvatske lige protiv raka prof. dr. sc. Damir Eljuga.

Koncert To je tvoja zemlja održat će se na Svjetski dan borbe protiv raka, u ponedjeljak, 4. veljače 2019. u KD Vatroslav Lisinski. Prihod od koncerta namijenjen je potrebama Liginih udruga pacijenata oboljelih od raka.

Teme
Linker
10. kolovoz 2022 01:03