FOTOGRAFIJE: OLEH_SLOBODENIUK GETTY IMAGES
nisi sama

Facebook stranica Nisam tražila - mučne ispovijesti žena koje su iskusile seksualno uznemiravanje

Ispovijest glumice Milene Radulović potaknula je otvaranje grupe posvećene svim ženama koje su iskusile bilo kakav čin seksualnog uznemiravanja

Nakon što je glumica Milena Radulović optužila za silovanje uglednog profesora i redatelja Miroslava Aleksića, u samo nekoliko sati povezale su se umjetnice iz cijele regije. Ispričale su svoje traume i jedna drugoj poručile- #NisiSama.

Facebook stranica Nisam tražila posvećena je svim ženama koje su iskusile bilo kakav čin seksualnog uznemiravanja zbog toga što se bave javnim poslovima, a nisu još uvijek spremne da o tome govore u svoje ime.

image
Facebook

- Pozivamo sve žene da s nama anonimno podijele svoja iskustva kako bi skrenule pažnju na ono što su proživjele, ili još uvijek proživljavaju i tako promijenile atmosferu u društvu u kojem je bilo kakav oblik nasilja prema ženama prešutno odobravan, podržavan i potaknut predrasudom da je u tim profesijama takvo ponašanje prihvatljivo. Ako sam glumica, spisateljica, glazbenica, novinarka ili na bilo kakav drugi način javno eksponirana žena, ne znači da sam to tražila - stoji na stranici.

Ovo su samo neke od mučnih ispovijesti.

Linker
24. travanj 2024 01:11