FOTOGRAFIJE: PROMO
divno iskustvo

Emotivni projekt djece s Banovine - od recikliranog papirnatog i plastičnog otpada izradili su kućice za nezbrinute životinje

Cilj projekta je djeci s potresom pogođenog područja ponuditi izvanškolske sadržaje


Djeca Banovine, nakon brojnih trauma izazvanih potresima, na zanimljivim radionicama pokazali su svoj umjetnički i kreativni izričaj. U projektu Zaklade „Hrvatska za djecu“ Slikom recikliram od recikliranog papirnatog i plastičnog otpada školarci su izradili kućice za male kućne ljubimce koje su donirala Skloništu za napuštene kućne ljubimce Dumovec. Djeca su uz Sklonište posjetila i Zoološki vrt u Zagrebu što je izazvalo posebno veselje.

- Cilj projekta je djeci s potresom pogođenog područja ponuditi izvanškolske sadržaje za poticanje kreativnosti, razvijati odgovorne obrasce ponašanja vezane uz ekologiju, jačati samopouzdanje podsjećajući ih da nisu zaboravljeni te da su i nadalje pod posebnom pažnjom upravo zbog njihove ranjivosti uslijed učestalih podrhtavanja tla - rekla je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“.

image
FOTOGRAFIJE: PROMO

Zaboravili su na strah

U sportskoj dvorani Top Termi u Topuskom, brojni mališani iz nižih razreda osnovnih škola iz Gline, Gvozda i Topuskog uz oslikane kućice posebnom akrilnom tehnikom izradila su i umjetničke slike, a za njihove radove Zaklada će organizirati izložbu u Zagrebu.

- Uključili smo se u ovu akciju jer smatramo da djeca trebaju što više kreativnosti. Želimo djeci nakon potresa omogućiti što više kreativnog rada, što više izlazaka izvan škole i što više stvari koje će ih okupirati i s kojima će se oni zanimati kako bi zaboravili strah i brige oko potresa - rekla je ravnateljica Osnovne škole Glina Robertina Štajdohar.

image
FOTOGRAFIJE: PROMO

Projekt „Slikom recikliram“ Zaklada „Hrvatska za djecu“ provodi s partnerom Veleučilištem Velika Gorica.

- Zahvaljujemo Zakladi „Hrvatska za djecu“ na pozivu i prilici da budemo partner u ovako edukativnom i zabavnom događanju. Posebno nas je potaknula na sudjelovanje činjenica da se radionica održala na području pogođenom potresom gdje Veleučilište Velika Gorica djeluje već duže vrijeme kroz različite aktivnosti - izjavila je izv.prof.dr.sc. Sanja Kalambura, prodekanica za znanosti i kvalitetu Veleučilišta te dobitnica državne nagrade za znanost i nagrade National Geographic Hrvatska.

image
FOTOGRAFIJE: PROMO

Projekt je podržala i općina Topusko.

- Općina kontinuirano ulaže u programe za djecu i mlade; renoviranje i opremanje dječjeg vrtića, potpore radu i opremanju vrtića, osnovne i srednje škole, sufinanciranje prehrane za učenike osnovne škole, prijevoz učenika srednje škole, stipendiranje studente, te podrška programa i aktivnosti usmjerenih na sport i mlade, poput ovog projekta - izjavio je Ivica Kuzmić, načelnik Općine Topusko .

image
FOTOGRAFIJE: PROMO

Na radionicama je sudjelovala i Karina Pajana, koja je iz ratom zahvaćenog Harkiva iz Ukrajine s majkom i mlađom sestrom Mašom stigla u Hrvatsku i već pohađa Osnovnu školu Gvozd. Karina polako uči hrvatski i odlično joj ide. Na radionici je uživala stvarajući kućice za nezbrinute životinje, a podršku joj je došla dati i njena domaćica Maja koja se brine za cijelu izbjeglu obitelj i pruža im puno ljubavi, ali i stručne psihološke podrške.

image
FOTOGRAFIJE: PROMO
Linker
24. travanj 2024 11:18