Pa pogledajte te njuškice.
 Dumovec
Udomi me!

Dumovec upozorava da je preplavljeno odbačenim štencima i poziva na udomljavanje

23. srpanj 2019.
Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba brine o 230 pasa među kojima je 80 štenaca dok kod privremenih udomitelja boravi još njih 70, priopćili su iz udruge.

U skloništu za nezbrinute životinje Dumovec boravi 230 pasa među kojima je čak 80 štenaca, a još ih je 70 kod privremenih udomitelja, upozorila je ta udruga pozvavši građane koji razmišljaju o nabavljanju psa da ih udome, budući da je sklonište preplavljeno odbačenim štencima.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba brine o 230 pasa među kojima je 80 štenaca dok kod privremenih udomitelja boravi još njih 70, priopćili su iz udruge.

Križanci labradora, goniča, ovčara i terijera

Broj štenaca koje ljudi pronalaze i donose u sklonište, na kapacitete stavlja sve veći pritisak. Iz Dumovca su stoga pozvali građane da ih posjete te udome psa, a ne kupuju. Istaknuli su kako građani svakodnevno donose legla u kojima varira broj štenaca, od tri do deset, a najčešće su pronađeni križanci labradora, goniča, ovčara i terijera.

"Ovoliki broj odbačenih štenaca prizor je kakav zastrašuje sve. Štenci stižu u različitoj dobi, od najmlađih kojima je potrebna posebna skrb, do onih starih nekoliko mjeseci", rekao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Dumovec.

Sklonište pridaje mnogo pažnje i radi na socijalizaciji i odgoju pasa, poručio je Skok i izrazio nadanje da će štenci uskoro naći svoj dom. Istaknuo je kako u Dumovcu gotovo svatko tko razmišlja o nabavljanju psa može naći za sebe idealnog.


IZVOR: HINA

Teme
Linker
07. kolovoz 2022 09:47