Sophie Blackman
 FOTOGRAFIJE: Instagram
i to je moguće

Doživljava orgazam tijekom vježbanja: ‘Čučnjevi su izazvali erupciju ‘tamo dolje‘, bila sam u šoku‘

Ne želim previše ulaziti u detalje, ali možete samo zamisliti

Britanska novinarka Sophie Blackman (24) podijelila je svoju priču o tome kako je otkrila da pati od 'orgazma izazvanih vježbanjem'.

Sve do lockdowna u ožujku 2020. nije ni pomišljala da bi joj se ovako nešto moglo dogoditi.

- Jela sam brzu hranu, imala višak kilograma te sam jednostavno bila prelijena za vježbanje. I unatoč mom lijenom životu, uvijek sam bila seksualno aktivna. Ipak, tijekom izolacije odlučila sam se za vježbanje kod kuće. Kile su se počele topiti i prvih nekoliko mjeseci sve je bilo OK. Onda su obični čučnjevi sve promijenili - govori Sophie.

Naime, tijekom jedne serije čučnjeva koje je radila u dnevnom boravku, doživjela je orgazam.


Erupcija 'tamo dolje'

- Ne želim previše ulaziti u detalje, ali možete samo zamisliti. Tamo dolje dogodila se čista erupcija. Nisam znala da je to uopće moguće, ali mi je internet brzo dao odgovor. Coregazam itekako postoji - kaže. Dodaje da za razliku od seksa gdje orgazam traje duže, ovaj je srećom kraći, ali intenzivniji.

- Teretane i dalje izbjegavam, a treninge odrađujem kod kuće. Moram si odvraćati misli kako ne bih pri svakom čučnju doživjela vrhunac. Ponekad, i ne šalim se kad to kažem, nakon treninga moram malo prileći, jer se osjećam kao da sam prošla pet uzastopnih rundi seksa, a sve što sam napravila bila je serija čučnjeva - objašnjava Sophie za britanski The Sun.


Provedeno je i istraživanje

Ovaj fenomen je poznat pod nazivom coregazam, a na sveučilištu u Indiani su u vezi toga odlučili napraviti i istraživanje, odnosno doznati koliki postotak žena je doživjelo orgazam vježbajući.

Sudjelovalo je 530 žena, od kojih je 124 imalo orgazam dok su vozile bicikl, planinarile, vježbale jogu, dizale utege i trčale. Čak 246 dama je, kaže, doživjelo seksualno zadovoljstvo, ali ne i orgazam tijekom vježbanja. Većina žena, navode istraživači, za to vrijeme nisu maštale o seksu.

- Žene su najčešće imale orgazam dok su radile trbušnjake, penjale se uz uže ili šipku, vozile bicikl ili dizale utege. Dobiveni podaci su vrlo zanimljivi, jer ukazuju da orgazam nije nužno povezan sa seksom - rekao je jedan od znanstvenika.

Dodaje da oko 40 posto žena tvrdi da im se to dogodilo više od 10 puta.

Linker
27. travanj 2024 02:33