SHUTTERSTOCK
ima svoje čari

Doviđenja ljetu, dobar dan jeseni!

Zdravi rituali, nove aktivnosti, obilje voća i povrća u danima koji dolaze ojačat će imunitet i sačuvati zdravlje tijekom jeseni i zime

Iako želimo da topli, sunčani dani još potraju, počinjemo razmišljati o povratku uobičajenoj svakodnevici. I jesen ima svojih čari, a prijelazno razdoblje može biti lakše uz sljedećih pet savjeta.

1. PAZITE NA SEBE

Budimo realni, ljeto je često sinonim za previše svega - sunca, prerađene hrane, alkohola, neuravnoteženog sna... dok je s druge strane jesen - sjajno vrijeme da se ponovno povežete i brinete o sebi, ustalite obrazac spavanja, rutinu vježbanja i zdrave prehrane. Priuštite si toplu kupku, koristite eterična ulja u kadi, na koži i u difuzoru i nastojte zadržati vrijeme za sebe svakog dana.

2. PROMIJENITE SVOJU PERCEPCIJU

Uložite svjesne napore da vidite ljepotu u ovoj sezonskoj tranziciji i shvatite kako možete imati koristi od nje. Godišnja doba su prirodni ciklus života. Cijenite ih onakva kakva jesu i iskoristite za prihvaćanje stalnih promjena i transformaciju.

3. PROVODITE ŠTO VIŠE VREMENA VANI

Umjesto da ostanete u kući i gledate televiziju cijelu večer, pokušajte izaći na svježi zrak barem 30 minuta dnevno. I kada zahladi, jesenski dani još uvijek su sunčani. Uživajte u jutarnjoj kavi na balkonu, prošetajte nakon večere ili sjednite u park. Osjetite sunčevu toplinu na licu.

4. NOVA AKTIVNOST

Iskoristite novo godišnje doba kako biste usvojili novu naviku u kojoj ćete uživati - redovito vježbanje, druženje s prijateljima, odlazak na masažu, kratki vikend-izlet, kuhanje zimnice... I samo jedna promjena u navikama pomoći će da spriječimo zimsku depresiju.

5. UŽIVAJTE U SEZONSKIM PROIZVODIMA

Jesen donosi obilje raznobojnog voća i povrća koje će nam pomoći da se napunimo vitaminima i mineralima. A jedan od najboljih načina za produljenje ljeta je i sačuvati njegove okuse kako bismo u njima uživali cijele godine, stoga provedite vikend praveći džemove, marmelade, umak od rajčice...

Linker
28. travanj 2024 15:56