Jednom kad osjetite ljubav koju vam pružaju, sve drugo bit će nebitno.
 Foto: iStock
Životinjska posla

Dlake nikad ne bi trebale biti razlog da se odričemo ove sreće u životu

21. lipanj 2018.
Pitanje je to koje si barem jednom u životu postavi svaki vlasnik kućnog ljubimca, a zbog toga se nećka gotovo svaki koji to želi postati...

Hrpa dlaka, izgrizeni kauč, neugodni mirisi, ostaci hrane oko zdjelice... Iako su najbolji čovjekovi prijatelji, kućni ljubimci mogu biti zahtjevni sustanari jer iza sebe ostavljaju nered kojim se moraju pozabaviti njihovi vlasnici.

I dok su neki od ovih "problema" ipak stvar odgoja, ispuštanje dlaka prirodna je stvar koja se ne može kontrolirati, a upravo je svakodnevno čišćenje dlaka koje nalazimo na jastucima, odjeći, zavučene ispod kreveta ili na tepihu, obaveza koju ne može izbjeći nijedan vlasnik dlakavih ljubimaca. Iako se brzo naviknemo na to da ih se nikad nećemo moći u potpunosti riješiti, svejedno nam smetaju i pokušavamo pronaći neko novo, bolje i brže rješenje za taj problem.

Neka od tradicionalnih i najčešćih načina čišćenja su kuhinjska spužva, ručni brisač za stakla, roler s ljepljivim trakama i usisavač. Iako će svaki od tih načina riješiti problem dlaka, oni nisu ni jednostavni ni laki, a svi uključuju fizički napor i oduzimanje slobodnog vremena.

Kako se onda najbezbolnije riješiti dlaka?

Pitanje je to koje si je barem jednom u životu postavio svaki vlasnik kućnog ljubimac, a zbog toga se nećkao gotovo svaki koji to želi postati...

Popularne voditeljice Antonija Blaće i Marijana Batinić na društvenim su mrežama pokazale svojim obožavateljima jednostavno, brzo i učinkovito rješenje.

Robotski usisavač iRobot Roomba istovremeno čisti podove i zabavlja kućnog ljubimca, a oduševljena Antonija objavila je video u kojem s Marijanom i njihovim psima uči na koji način usisavač radi.

"Kad nađeš nešto dobro, moraš to podijeliti s najdražima!" komentirala je Antonija robotski usisavač dok je njezin psić veselo skakutao oko njega, pokušavajući ga uloviti. Tako dlake više nisu problem jer se za njih pobrinuo netko drugi. Na vama je samo da isprogramirate robot, a sve će ostalo on napraviti dok ste vi na poslu ili uživate odmarajući nakon napornog dana.

Mali trikovi za održavanje higijene doma sa životinjom u njemu

1. Nabavite pokrivač koji će biti samo za vašeg ljubimca. Operite ga jednom tjedno kako bi se riješili dlaka, bakterija i ostalih prljavština.

2. Redovito kupajte svog ljubimca u vodi ili ga obrišite mokrom krpom bar jednom tjedno. Tako ćete skinuti s njega svu nečistoću i uz to ukloniti višak dlake koja će kad-tad ispasti. Nakon kupanja ga obavezno iščetkajte jer ćete time odstraniti preostale dlake koje nisu pale kupanjem.

3. Vodite ljubimca na šišanje ili trimanje svaka tri mjeseca. Uklanjanjem dlake šišanjem te usput rezanjem noktiju i čišćenjem ušiju, spriječit ćete svog ljubimca od potencijalnih zdravstvenih problema.

4. Vodite brigu da je vaš ljubimac zaštićen. Tretiranje protiv parazita i nametnika kao što su buhe i krpelji je obavezno i po nekoliko puta godišnje.

5. Ne zanemarujte miris. Kako biste uklonili neugodne mirise, koristite sprejeve i ostala sredstva koja će ukloniti mrlje i usput smanjiti neprijatne mirise.

Više o slobodnom vremenu, kako ga 'dobiti' i zašto nam treba - čitajte u našem velikom specijalu.

Promo

Teme
Linker
06. listopad 2022 22:30