Konačno prodišite punim plućima.
 Foto: iStock
Svjetski dan KOPB-a

Dan otvorenih vrata - besplatan pulmološki pregled i škola nepušenja

Poliklinika za bolesti dišnog sustava poziva 15. studenog pušače i bivše pušače, starije od 35 godina na Dan otvorenih vrata.

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji sa Zakladom Hrvatska kuća disanja, Specijalnom bolnicom za plućne bolesti i Poliklinikom za bolesti dišnog sustava obilježava Svjetski da kronične opstruktivne bolesti pluća (KOPB), koji se ove godine obilježava pod krilaticom 'Mnoga lica KOPB-a'.

Poliklinika za bolesti dišnog sustava u Prilazu baruna Filipovića 11, poziva 15. studenog pušače i bivše pušače, starije od 35 godina na Dan otvorenih vrata.

Građani će moći obaviti besplatan pulmološki pregled od 9.00 -17.00 sati. Pregled uključuje: spirometriju, mjerenje kisika u perifernoj krvi i mjerenje ugljičnog monoksida (CO) u izdahnutom zraku.

Ne treba vam uputnica

Pregledi se obavljaju bez uputnice i najave. Specijalna bolnica za plućne bolesti, u prostorima Poliklinike, Rockefellerova 3, održat će 15. studenog interaktivne radionice s bolesnicima pod nazivom 'Pravilnim disanjem do daha' u razdoblju od 10.00 - 14.00 sati.

Prethodna najava sudjelovanja na radionicama nije potrebna. Zaklada Hrvatska kuća disanja u prostorima Zaklade, Dukljaninova 3, obilježit će Svjetski dan KOPB-a Danom otvorenih vrata od 12.00 do 16.00 sati i to savjetovanjem za građane, gdje će liječnik specijalist pulmolog i psiholog biti na raspolaganju građanima za sva pitanja o kroničnoj opstruktivnoj plućnoj bolesti.

Ujedno Zaklada Hrvatska kuća disanja najavljuje javnozdravstvenu akciju 'Školu nepušenja'. Škola je besplatna i na nju se mogu javiti svi koji žele prestati pušiti.

Škola započinje 20. studenog. 2017. od 17.00 do 19.00 sati i traje tri mjeseca. Program je dostupan je na web i Facebook stranici Zaklade.

Hina

Linker
25. travanj 2024 16:26