Promo
ne propustite

Crveni nosovi u online programu "Smijeh uživo" za najmlađe i najstarije

Misija Crvenih nosova klaunovadoktora je uz pomoć umjetnosti profesionalnog klauniranja, humora i smijeha vratiti ljudima u teškim i kriznim situacijama i okolnostima osjećaj radosti, sreće i optimizma

Udruga Crveni nosovi pomoću humora pomaže ljudima koji su bolesni i pate, njihov online program u vrijeme epidemije koronavirusa namijenjen je najmlađima i najstarijima, a o njima je snimljen i dokumentarni film koji se uskoro prikazuje.

"Program je osmišljen zbog potreba naših korisnika, a naša misija se nastavlja. Pronašli smo put kojim ćemo crvenim nosom širiti radost i prilagodili smo se okolnostima nastalim uslijed pandemije", istaknuli su Crveni nosovi u priopćenju u petak.

Misija Crvenih nosova klaunovadoktora je uz pomoć umjetnosti profesionalnog klauniranja, humora i smijeha vratiti ljudima u teškim i kriznim situacijama i okolnostima osjećaj radosti, sreće i optimizma.

U želji da što više pridonesu širenju osmijeha i radosti, osmislili su novi crvenonosni online program "Smijeh uživo" koji obuhvaća korisnike dječjih domova i korisnike domova za starije.

Njihovi su programi besplatni za sve korisnike, kao i redovni online program "S klaunom nisi sam - Rezerviraj klauna" koji je namijenjen djeci u bolnici, ali i onoj djeci koja su kod kuće u samoizolaciji ili su bolesni te ne idu u školu i vrtić.


Crveni nosovi prikazuju kratki dokumentarni film

Svako dijete ima pravo na igru, a bolest, nemoć i dugotrajan boravak u bolnici ponekad igru stave u drugi plan, a klaun u bolničkoj sobi dijete stavlja ispred njegove bolesti i na trenutke mu vraća život kakav je vodio prije ulaska u bolnicu.

"U svojim vizitama, klaun se uvijek otvara onima koje susreće. Njegova iskrena emocija dozvoljava djeci da i sami iskažu svoju radost ili tugu. Klaun djetetu i njegovoj obitelji pruža sigurno okruženje u kojemu se mogu izraziti, a onda ih svojim jedinstvenim kreativnim pristupom uči kako da svoju bol preobraze u snagu", dodali su.

Ta priča je ispričana u desetominutnom kratkom dokumentarnom filmu "Crveni nos" koji prolazi kroz emocije koje su isprepletene tugom i smijehom.

Klaunovidoktori u filmu su otkrili najljepše trenutke svojih vizita, a prikazivat će se 5. prosinca u 13,25 sati te 6. prosinca u 16 sati na HTV 3.

Redovni program "S klaunom nisi sam - Klaun parada" 8. prosinca će od 10 do 12 sati razveseljavati korisnike Doma za starije i nemoćne u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Ostali programi su online, dok će "Ni Neki Bend" 22. prosinca zasvirati u dvorištu Doma sv. Ana u Zagrebu te rasplamsati srca korisnika na balkonima.

Linker
03. svibanj 2024 20:13