FOTOGRAFIJE: BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX
Živim.hr
Živim.hr
Klaunovi doktori

Crveni nosovi na potresima pogođenom području - osmijehom protiv tuge

05. siječanj 2021.
Kombi s klaunovima doktorima na kojima stoji slogan „Jer smijeh pomaže” u utorak u jutarnjim satima stigao je u vojarnu u Petrinju gdje će udruga krenuti s aktivnostima koje će obuhvatiti cijelu Sisačko-moslavačku županiju

Crveni nosovi, udruga klaunova doktora čija je misija donositi smijeh i radost ljudima u kriznim situacijama, u utorak su stigli u Petrinju gdje će svojim nastupima pokušati pomoći stanovnicima pogođenima potresom. 

Kombi s klaunovima doktorima na kojima stoji slogan „Jer smijeh pomaže” u utorak u jutarnjim satima stigao je u vojarnu u Petrinju gdje će udruga krenuti s aktivnostima koje će obuhvatiti cijelu Sisačko-moslavačku županiju. 


Treći val pomoći

Klaunovi doktori su na isti način djelovali u poplavama pogođenim područjima 2015. godine te su stalni gosti bolnica u kojima vesele pacijente svih dobi. 

„Mi smo onaj drugi, treći val pomoći koji treba stići na ovo područje, u okviru psihosocijalne pomoći stanovnicima”, rekao je za Hinu Zoran Vukić, osnivač Crvenih nosova i jedan od klaunova doktora. 

„Došli smo donijeti malo zabave, šale, radosti i veselja, nekakve distrakcije ljudima od nemilih događaja”, kazao je.

Klaunovi će obići ljude iz staračkih domova koji su nakon potresa smješteni u vojarni, kao i  četristotinjak ljudi koji tamo imaju privremen dom. 


IZVOR: HINA

Linker
08. veljača 2021 21:52