FOTOGRAFIJE: Press
Živim.hr
Živim.hr
podržite ih

Crowdfunding kampanja “Kroz autizam – zaigrano” donosi nadu i radost

02. ožujak 2021.
Udruga roditelja i volontera „Progovori autizam – širi ljubav“ putem Croinvest platforme pokrenula je crowdfunding kampanju “Kroz autizam – zaigrano”. Podržite ih svojim doprinosom

U zagrebačkom ZICER-u je predstavljena crowdfunding kampanja “Kroz autizam – zaigrano“. Sredstva koja će se prikupiti namijenjena su osnaživanju komunikacijskih vještina autistične djece kroz pridruživanje volontera u igri. Zato će kroz kampanju volonteri biti educirani i povezani s obiteljima te usmjereni na direktan rad s djecom. Time će roditelji dobiti stručnu pomoć u svoj dom, a djeca pouzdanu podršku za rast i razvoj.


Cilj kampanje je prikupiti 70.000 kuna. Kako se možete uključiti?

Putem Croinvest platforme moguće je donirati 10, 50, 150, 200. ili 700 kuna. Sredstva se ulažu u edukaciju volontera koji potom spremni i osnaženi odlaze u obitelji i pružaju direktnu pomoć.

- Iz našeg iskustva možemo reći da ovaj način rada osnažuje „socijalne mišiće“ djece, potiče razvoj spontanosti i motivacije i djeca ga uglavnom vole, jer im se pridružujemo u njihovoj igri. Što više sati tjedno dijete provodi u ovakvoj prijateljskoj interakciji s roditeljima i volonterima, veći su izgledi da će brže razviti interaktivnu pažnju i motivaciju za kontaktom s drugim ljudima, kao i sposobnost komuniciranja svojih potreba - kaže Nataša Bahun, voditeljica udruge „Progovori autizam – širi ljubav“.

- Drago mi je kada je tehnologija u službi ostvarenja vrijednih ciljeva poput ovoga. Povezivanje znanja i mogućnosti koje nam tehnologija nudi u službi su humanog cilja. ZICER će i u budućnosti biti tu za podršku projektima s vrijednim humanim ciljem - rekao je Frane Šesnić, direktor ZICER-a i pozvao sve koji mogu da se uključe i podrže kampanju.

Članica udruge Karolina De Vrgna predstavila je korake realizacije projekta; nakon završetka kampanje, udruga će obaviti proces selekcije volontera, edukacije nakon kojih će se volonteri povezati s obiteljima i započeti dolaske na tjednoj bazi. Tijekom šest mjeseci projekta predviđeno je osposobljavanje bar deset volontera koji bi dalje kroz udrugu širili mrežu podrške. Kampanja bi također osigurala mogućnost supervizije trenera za terapiju igrom.

- Zahvalna sam što aktivno, kao volonterka, mogu sudjelovati u čudima koja se svakodnevno dešavaju kroz igru s djecom. Mene ovakvo iskustvo nadahnjuje -rekla je Sandra, volonterka u udruzi „Progovori autizam – širi ljubav“.

Uključite se i vi u kampanju “Kroz autizam – zaigrano“ i doprinesite ostvarenju vrijednog cilja!

Snimanje video materijala za crowdfunding kampanju “Kroz autizam – zaigrano” osigurano je sredstvima Europske unije u okviru projekta CROWDfunding to mainSTREAM innovationna (CrowdStream) na kojem je Zagrebački inovacijski centar partner.

Teme
Linker
25. rujan 2021 04:04