Cilj programa je educirati, podržati i osnažiti roditelje i partnere oboljelih.
 Foto: Istock
Po znanje u bolnicu

Član obitelji ili vama bliska osoba boluje od poremećaja u prehrani? Evo što možete učiniti

18. srpanj 2018.
Uključite se u šestotjedni psihoedukacijski program u bolnicu Sveti Ivan, Jankomir koji počinje 23. srpnja i besplatan je uz uputnicu.

Da bolnice, iako bila riječ i o psihijatrijskoj, nisu isključivo ustanove u koje dolaze bolesni po dijagnozu i lijekove, nego da mogu biti i svojevrsni edukacijski centri za građane, dokazuje i Psihijatrijska bolnica Sveti Ivan u Zagrebu. U njoj je u sklopu Dnevne bolnice za poremećaje hranjenja osmišljen intenzivni psihoedukacijski program namijenjen članovima obitelji i bližnjima osoba oboljelih od poremećaja hranjenja (anoreksije, bulimije, nespecifičnog poremećaja hranjenja uključivši i kompulzivno jedenje).

Program počinje 23. srpnja, provodi svakog ponedjeljka i četvrtka od 16.30 do 19.30, s uključenom večerom u krugu bolnice, i traje do 30. kolovoza.

Cilj programa

Program je besplatan uz uputnicu D2 na koju tražite obiteljskog liječnika da upiše Z63.7 kao dijagnozu i psihoterapijski program, prijaviti se možete na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., uz obavezno navođenje broja mobitela.

- Cilj programa je educirati, podržati i osnažiti roditelje i partnere oboljelih, s naglaskom na boljem razumijevanju vlastitih osjećaja vezanih uz problematiku ovog poremećaja, kao i osoba koje boluju od njega. Kroz ciklus radionica u trajanju od šest tjedana polaznici će dobiti osnovna znanja i informacije vezane uz problematiku poremećaja, razviti i usavršiti svoje socioemocionalne i komunikacijske vještine, steći iskustvene spoznaje o problematici poremećaja hranjenja, dobiti specifične alate s ciljem primjerenih načina reagiranja, a na grupi psihoterapijske podrške dobiti i pomoć za sebe - kaže dr. spec. psih. Hrvoje Handl, voditelji programa uz kojeg sudjeluju i drugi stručnjaci Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan.

Teme
Linker
08. rujan 2021 00:00