Gala koncertu u Lisinskom priključit će se i pjevačica Radojka Šverko koja 2017. slavi 50. godina svoje karijere.
Gala koncert

'Četiri tenora i prijatelji' za Hrvatsku ligu protiv raka

Sav prihod od koncerta, koji se organizira u povodu 50. obljetnice Hrvatske lige protiv raka, bit će namijenjen njenu radu i budućim aktivnostima.

Povodom 50. obljetnice djelovanja Hrvatska liga protiv raka najavila je veliki gala koncert "Četiri tenora i prijatelji" koji će se održati u KD Vatroslav Lisinski 7. veljače 2017. pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Prihod od koncerta bit će u cijelosti namijenjen Hrvatskoj ligi protiv raka i njenim budućim aktivnostima, a karte će svi zainteresirani građani moći kupiti od 12. prosinca u slobodnoj prodaji KD Vatroslav Lisinski i u diskografskoj kući Scardona.

Uz četiri tenora - Đanija Stipaničeva, Vladimira Garića, Marka Pecotića Pecu i Marka Škugora - na gala koncertu nastupit će i Radojka Šverko, koja sljedeće godine slavi i 50. godina vlastitog rada. Zvijezdama će se pridružiti Zorica Kondža, Toni Cetinski, Nina Badrić i drugi prijatelji Hrvatske lige protiv raka.

Kruna dosadašnjeg djelovanja

"Iznimno mi je drago što su se velika imena hrvatske glazbene scene odazvala biti dio ovog gala koncerta, a i vjerujem kako će naši sugrađani prepoznati plemeniti cilj te kupiti karte i podržati rad naše Lige koja se već pedeset godina bori za poboljšanje onkološke zaštite u Hrvatskoj. Liga uvijek gleda prema budućnosti pa tako već sada planiramo nove javnozdravstvene akcije u 2017. godini, a ovaj koncert u veljači bit će kruna našeg dosadašnjeg djelovanja.", rekao je prof. dr. sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

prof. dr. sc. Damir Eljuga na čelu je Hrvatske lige protiv raka, najstarije civilne udruge u ovom dijelu Europe, koja je tijekom svojih 50 godina postojanja pokrenula i organizirala brojne javnozdravstvene akcije kao što su utrka Terry Fox Run, Dan mimoza, Dan narcisa, Dan dojki, Movember - Brkati studeni, a sve s ciljem osvješćivanja građana o važnosti prevencije zloćudnih bolesti i brige za vlastito zdravlje.

Ističući kako uslijed borbe s rakom u svijetu godišnje umre čak 7 milijuna ljudi, osvrt na ovu obljetnicu i sve što se oko nje događa dao je i dr. sc. Tomislav Madžar, organizator koncerta, član predsjedništva Lige i posebni savjetnik Predsjednice RH za zdravstvo i sport.

Svi zajedno protiv bolesti

"Zahvaljujući pametnim lijekovima i novim metoda liječenja, kao i ranom otkrivanju bolesti, utječe se na preobrazbu bolesti s malim postotkom preživljenja u kronične bolesti s kojima je, držeći ih pod nadzorom, moguće kvalitetno živjeti. Edukacija stanovništva, pravovremeni pregledi kao i tjelesna aktivnost, zdrava prehrana, kontrola tjelesne težine te nepušenje utječu na sprečavanje bolesti. Pozdravljam sva javna događanja poput ovog koncerta koji za cilj imaju jačanje svijesti o borbi protiv raka, jer ovo je borba u kojoj svi moramo biti ujedinjeni.“, riječi su je dr. sc. Tomislava Madžara.

I u narednim godinama Liga planira djelovati jednako aktivno i društveno odgovorno te zajedno s nadležnim institucijama raditi na projektima koji će imati za cilj smanjenje pojavnosti i umiranja od karcinoma u Hrvatskoj.

Stoga, ne zaboravite - KD Vatroslav Lisinski, 7. veljače! Karte su u prodaji od ponedjeljka, 12. prosinca!

  • 10 kg kvalitetnog mesa
  • 200 g soli
  • 80 do 90 g mljevene paprike
  • 40 g češnjaka (samljeti)
  • 30 do 35 g ljute mljevene paprike
  • 2-3 g papra

Priprema:

  1. Meso sameljite.
  2. Dodajte mu ostale sastojke i dobro izmiješajte.
  3. Punite pripremljena crijeva.

Savjet više!

Sami odaberite želite li u svoje kobasice staviti slatku ili ljutu papriku, ili ćete napraviti mješavinu.

Vodite računa da upravo o paprici ovisi koliko će vaše kobase biti posebne - birajte domaću od provjerenih proizvođača!

Preporuka je meso samljeti na krupnije.

Linker
19. travanj 2024 18:28