Dobro se dobrim vraća! Vidimo se na Cvjetnom trgu u Zagrebu.
 Foto: iStock
Tjedan filantropije

Budi dio najbolje ekipe, one koja pomaže ljudima oko sebe

Jesmo li se udaljili od čovjeka? Koliko smo danas zapravo u okrutnom svijetu, ima li među nama još uvijek dobrih ljudi koji daju nadu? Pitanja su ovo koja će nažalost sve više i više dolaziti u prvi plan.

Zaklada "Hrvatska za djecu" pokušat će dati odgovore na pitanja koja bi nas sve trebala zabrinuti. U srijedu, 26. rujna od 17 do 19 sati na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) predstavit će programe pomoći te rezultate desetogodišnjeg djelovanja kao i ciljeve u budućnosti. Tijekom prigodnog programa ugostit će brojne korisnike programa pomoći - čelnike udruga čije su projekte financirali, bivše stipendiste, a danas uspješne poslovne ljude.

Budimo bolji ljudi

Građani će imati prilike upoznati potrebite obitelji uz koje je Zaklada bila kad im je bilo najteže, a od kojih svi zajedno možemo mnogo toga naučiti.

Dan dobrote u Tjednu filantropije prilika je da se zapitamo i postanemo bolji ljudi. Prijatelji, susjedi, poslovni partneri s osjećajem za bližnje. Ne zaboravimo da je u surovoj stvarnosti ono najvrijednije upravo empatičan čovjek.

Nenad Bakić - pokretač STEM revolucije u Hrvatskoj, Marko Pipunić - poduzetnik godine i veliki korporativni donator te Vesna Boinović- Grubić, poduzetnica, istaknuta humanitarka i volonterka ispričat će nam njihovu stranu edukativne priče koja može mijenjati sutrašnjicu. Za najmlađe tu je dječja modna revija dizajnerice Mine Petre te slatki darovi.


Tjedan filantropije održava se u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro. BIT i Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj. Cilj manifestacije je promicanje filantropije te osvješćivanje javnosti o važnosti pomaganja potrebitima te djelovanja za javno dobro.

Linker
20. travanj 2024 08:13