Može se
 FOTOGRAFIJE: DKART GETTY IMAGES
mali koraci

Bikina figura do ljeta? Ma ima nade i za nas konformiste...

Uvijek ima nade samo ponekad zaboravimo da se i mali koraci broje

Piše: Melita Pavlek, novinarka, NLP leadership coach, vlasnica bloga www.7thsensecoaching.com


Nakon 30. godine počela sam uočavati neke sulude promjene. Odnose se na totalnu bilokaciju bilo kakve fine hrane sa stola, izloga ili reklame na bokove i trbuh. I sve je to bilo još podnošljivo dok nije trebalo brzinski napraviti bikini figuru, za koju je svake godine trebalo sve više odricanja, znoja i muke. I zato nakon svih pročitanih savjeta i pokušaja i pogreške znam da najjednostavnije stvari najbolje funkcioniranju. Filozofija je jednostavna i ako si želite priznati ona obuhvaća tri osnovna koraka;


1. PRILAGODITE OBROKE

Iako je danas povremeni post brutalno in prije nego što krenete s njim, ako imate nekih zdravstvenih problema, obavezno pitajte obiteljskog liječnika za savjet. Ako imate bilo kakvih odstupanja u hormonskoj ravnoteži nemojte se ludo držati ove metode. Probajte postiti i provjerite je li to za vas dobar izbor. Ako nije, smanjite količinu hrane i rasporedite obroke prateći svoj vlastiti ritam. Znam da je jednostavnije da ti netko da već gotovi recept, ali baš to treba provjeravati. Slušajte svoje tijelo –- SVOG NAJBOLJEG PRIJATELJA NA ZEMLJI (rekla bi jedna popularna coacherica)


2. KREĆITE SE

Obično hodanje, lagano trčanje ili vježbanje u dnevnom boravku s nekom od vama dragih trenerica učinit će čudo. Stvar je u motivaciji i redovitosti. I to bez obzira imate li 20, 30 ili 40 godina. Što smo aktivniji naše tijelo je uravnoteženije, a to se redovito vidi i na vagi.


3. UGODITE SI

Nagradite se za uvođenje svake pozitivne navike u život. To toliko često zaboravljamo, a tako je jednostavno i korisno. Bez obzira na to što mislite da samo djecu treba nagrađivati probajte ovaj jednostavan alat sami na sebi. Nakon dobro odrađenog treninga počastite se nekim obrokom koji je zdrav i ukusan. Eksperimentirajte i nagradite se knjigom nakon mjesec dana redovitog pridržavanja nove rutine. Budite svoj navijač. Uvijek i stalno!

Dakle, umjesto nekih opasnih trendi dijeta dovoljno je da se za početak počnete redovito kretati, spavati i izbjegavati stres tamo gdje možete. Ako uz to u svojoj prehrani povećate unos proteina, a smanjite šećere i ugljikohidrate - tijelo će samo od sebe početi pripremu za ljetni bikini. Uvijek ima nade samo ponekad zaboravimo da se i mali koraci broje. NIKAD ih nemojte zanemariti.

Linker
19. travanj 2024 07:16