Ako želite raširiti obuću bez nošenja, nabavite kalupe za cipele

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Metoda 2468

Bez žuljeva, molim! Sjajni trikovi koji će vam pomoći da razgazite nove cipele

Podijatar dr. med Miguel Cunha ima svoje trikove za nove cipele

Kupili ste nove tenisice ili cipele i jedva ih čekate obuti, međutim jedna stvar vas sprječava - jako vas žuljaju. Sigurno vam se ovaj scenariji dogodio više puta. Nažalost, on može biti vrlo bolan. Je li ga moguće spriječiti ili barem olakšati?

Prema riječima podijatara, čini se da može. Naime, oni koriste neke trikovi koji i vama mogu pomoći da razgazite cipele.


Razgazite ih tijekom pet dana

Podijatar dr. med Miguel Cunha ima svoje trikove kako bi razgazio nove cipele, a svoj trik naziva "Metoda 2468". To uključuje polagano rastezanje cipela tijekom pet dana.

- Prvi dan nosite cipele dva sata, sljedeći dan ih nosite četiri sata. Trećeg dana produžujete nošenje na šest sati, a četvrti dan ih nosite osam sati. Napokon, petog dana ih možete nositi cijeli dan - objasnio je.


Isprobajte kalupe za cipele

Ako želite raširiti obuću bez nošenja, nabavite kalupe za cipele. Oni će vam razvući cipele dok stoje u ormariću ili hodniku, a ne morate ih nositi dok se ne razvuku koliko je vama potrebno. Isto tako, možete na kalupe navući debele čarape kako biste ih dodatno raširili.


Iskoristite toplinu

Kupili ste nove kožne cipele i žuljaju vas? Iskoristite sušilo za kosu! Obucite čarape, a potom cipele i na mjestima gdje vas cipele najviše žuljaju usmjerite sušilo. Nakon što ih ugrijete, hodajte u njima nekoliko minuta kako bi se rastegnule.

Važno: Ovaj trik možete iskoristiti samo za kožne cipele, ne i one od sintetičkih materijala.


Koristite dezodorans ili flaster

Naravno, uvijek možete iskoristiti flastere ili dezodorans. Nanošenje dezodoransa na stopala može spriječiti znojenje, a onda u konačnici i žuljeve. Isto tako, flasteri mogu pomoći kad se žuljevi pojave.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Što još trebate znati?

Pazite na veličinu

Najbolji način da odaberete cipele prave veličine je da ih kupujete navečer kad su vam stopala najviše nateknuta. Na taj način nećete se morati brinuti hoće li vam prirodne promjene u stopalima tijekom dana utjecati na pojavu žuljeva.

Odaberite kvalitetne cipele

- Vaše cipele trebaju ugoditi vašim nogama, a ne obrnuto - rekao je dr. Cunha.

Koliko god voljeli uske cipele na visoku petu ili neobičan dizajn, dugoročno ćete oštetiti svoje noge i stopala. Neka vam udobnosti i kvaliteta budu na prvom mjestu!

Izmjerite stopala s vremena na vrijeme

Iako možda vaša stopala ne rastu, barem ne kao što su u tinejdžerskoj dobi, ipak se mijenjaju. Stoga je dobra ideja s vremena na vrijeme ponovno ih izmjeriti. Možete to učiniti svakih nekoliko godina. To posebno vrijedi za žene nakon poroda.

Linker
05. ožujak 2024 19:42