Ovakvog simpatičnog kućnog ljubimca doista ne viđamo često! :)
Pets only

Apsolventica Saša ima firmu za čuvanje ljubimaca

13. svibanj 2016.
Brine se o psima, macama, zmijama, a šeće i svinjicu koju mami krekerima!

Saša Španović (26), apsolventica na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu, prije pola godine je otvorila prvu tvrtku za šetanje i čuvanje kućnih ljubimaca PETS ONLYU srednjoj školi je volontirala u raznim azilima i udrugama te pomagala susjedima oko ljubimaca, a budući da obožava životinje hobi je pretvorila u posao. I to vrlo uspješan. Ide joj toliko dobro da je zaposlila još nekoliko studenata.

Kako je sve počelo

- Trebalo je skupiti hrabrosti i uopće razmišljati o tome da otvorim firmu. Uglavnom sam imala poticaj vlasnika ljubimaca koje sam čuvala i prijatelja, ali većina je govorila da se to ne isplati i da bezveze gubim vrijeme. Unatoč hrpi papirologije nisam se dala smesti te sam se vodila s mišlju da ću uspjeti. I zaista sam jako sretna i ponosna na sebe radi toga svega, pogotovo jer sam se u to sve bacila sama, kaže Saša.

"Ako ne probate nećete ni znati hoćete li uspjeti, treba samo biti hrabar i uporan."

Posao i bezuvjetna ljubav ljubimaca koje pazi je potpuno ispunjavaju. Kaže da se i njeni prijatelji često nude da idu s njom u šetnju pa je često u Maksimiru, na Jarunu ili Sljemenu. Njena tvrtka najčešće se brine o psima, macama, papigama i glodavcima, no prihvaćaju i egzotične životinje poput zmija, kameleona, kornjača i guštera. Sašu se ponekad može susresti u Prečkom dok na uzici šeće neobičnog ljubimca - američkog praščića.

- Bacon Kosher i ja se družimo kada njegov vlasnik mora ići na put pa uskačem u šetnjama. On je svinjica koja osvaja svačije srce. Nekad se malo posvadimo kad neće u šetnju, ali uz par krekera se brzo pomirimo, smije se Zagrepčanka.

PETS ONLY ima ekspertizu i u čuvanju prilično egzotičnih pripadnika faune.

"Tipični" radni dan

Dan joj počinje još prije sedam sati svaki dan jer ljubimci ne mare za dulje spavanje za vikend. Prvo se pobrine za svoje ljubimce. Osim njenog desetogodišnjeg mopsa Rona često su na čuvanju kod nje i drugi psi koji dođu u 'vrtić' ili na nekoliko dana dok su vlasnici na poslu ili na putu. Osim čuvanja ima i šetnje, obilazak mačaka, a između šetnji obavlja uredski dio posla, dogovore, slaganje rasporeda čuvalicama i šetalicama. Navečer najčešće ima zadnje šetnje tako da zna biti vani do ponoći.

"Ima tu i dosta odricanja, ali na kraju si sretan i ponosan na sebe što si uspio napraviti nešto sam i što to guraš dalje i ulažeš u to."

- Moj Ron voli sve svoje cimere koji mu prave društvo. Ron je flegma, totalno bezopasan i strpljiv prema svima tako da ga svi koji dolaze kod nas obožavaju, od vlasnika pa do njihovih pasa, hvali svog miljenika Saša.

Mladoj poduzetnici je trenutno glavni cilj diplomirati i naći posao u struci te voditi firmu koja svaki dan ima sve više klijenata.

- Studentima koji rade za mene ne dam posao kad su ispitni rokovi jer moraju učiti. Ipak je obrazovanje na prvom mjestu. Plaću svi redovito dobivaju tako da se za sada smatram dobrom šeficom, a i nadam se da će tako i ostati, smije se.

I, kad će ta šetnja?!

Prolaznici joj se čude kad šeće po šest pasa

Saša ima mnogo anegdota sa svojeg neuobičajenog posla. Obično je ljudi zaustavljaju i pitaju kako može odjednom šetati toliko pasa. Nekad ih zna voditi i šest!

- Prije mjesec dana sam sa šetalicama išla na upoznavanje sa psom kojeg ćemo šetati i došle smo pred vrata. Pozvonili smo, gospođa je otvorila i pitala što trebamo, a mi smo rekle da smo došle upoznati psa. Gospođa je malo zastala i rekla da nema psa. Na kraju se ispostavilo da se njena susjeda ulaz do jednako preziva i da zapravo trebamo nju.

- Jednom sam došla nahraniti mace, a maca nigdje... Cijeli stan sam obišla i pretražila i tek na kraju vidjela da su se pritajile u jednoj kartonskoj kutiji, opisala nam je zgodu jedna od Sašinih šetalica.

Ukoliko uslijed posla svojem ljubimcu ne možete osigurati odgovarajuću brigu tijekom dana, Šaša nudi rješenje.

Teme
Linker
18. prosinac 2020 16:35