Spojimo svjetovno i duhovno u jedno! Tako ćemo otjerati depresivne misli i iznova upoznati ljepotu života.

 SHUTTERSTOCK
Čarobna škrinja

Riječi su najveća magija - ako ih pravilno tumačimo, okreću nam život u pozitivnom smjeru

U riječima je puno više tajni nego što bi čovjek ikad pomislio, pa kao takve služe svrsi velike samopomoći kad se ljudsko biće susretne s nekom njemu teško podnošljivom nevoljom

Riječi su kao čarobna škrinja puna iznenađenja. Dakle, one nisu osmišljene samo zbog komunikacije, nego razumijevanja smisla života koji je uvijek izražen više u prenesenom nego doslovnom prijevodu. Riječi također ili otvaraju ili zatvaraju mogućnosti čovjeka. Banalizirati njihovo značenje najveći je propust čije posljedice prekasno shvatimo. Odnos prema riječima vrlo je bitna činjenica da se čovjek nikad ne osjeti podčinjenim. Biti činjenično podčinjen nije lijep osjećaj i vodi u frustracije, a frustracija vodi u gubitak samopouzdanja, odgođenu reakciju, poljuljano samopoštovanje… uzročno zbog riječi koje su slomile ionako lomljive ljudske emocije. U riječima je puno više tajni nego što bi čovjek ikad pomislio, pa kao takve služe svrsi velike samopomoći kad se ljudsko biće susretne s nekom njemu teško podnošljivom nevoljom. Kako mi većinom uzimamo, a posebno posljednjih malo duže godina sve zdravo za gotovo, previdjeli smo njihovu skrivenu čaroliju.

Životni brodolomi

Riječi su zapravo najveća magija života ako ih pravilno tumačimo, okreću nam život u pozitivnom smjeru. One nikada čovjeku ne oduzimaju, one daju. Riječi su transfuzija života. Kad je čovjek anemičan ili zbog nečeg gubi krv metaforički rečeno u ovom slučaju, vrećica krvi njegove krvne grupe spasonosan je napitak tijelu. Bez toga osjećamo se umorno, koraci su nam teški kao da hodamo kroz vodu, dišemo plitko poput nedovoljno pripremljenog planinara koji je odlučio osvojiti Himalaju. No isto tako se osjećamo ako ostanemo bez posla ili dugo tražimo posao, ako nam prijeti ovrha, porezni pritisci, financijska nesigurnost, ljubavni kolaps, loše emotivno stanje… što više brojimo prije se izgubimo. Nakon nekog životnog brodoloma trošimo sebe na prepričavanje sadržaja prožetih jadikovkama ili suzdržavanje da ikog opterećujemo njima. I jedno i drugo je put bez puta, uludo potrošeno vrijeme. Pomoć je pri ruci i besplatna je. Dovoljno je uključiti strpljenje, dobro pratiti upute, isključiti vlastitu sumnju, ne dopustiti da vas drugi odgovore od pokušaja. I rješenje se pokaže kao od šale, a vi ste mislili da je nemoguće. Uvjerite se kako nemoguće može postati moguće po vrlo jednostavnoj metodi. Izostavite svaku kalkulaciju, jer matematici tu nema mjesta. Ovo je duhovna strana života primjenjiva svjetovnom tehnikom. Ovo je sinergija antimaterije i materije.

Svi težimo sigurnosti

Ljudi su od pamtivijeka željeli imati. Neki ljubav, neki zdravlje, neki novac, a neki sve od navedenog. Rečenica ‘ima se, može se‘ do današnjih dana nije izgubila smisao. Dapače, smisao je pojačan. Zašto? Zbog sigurnosti kojoj svi težimo. Naprosto se želimo riješiti patnje ili je olakšati. Patnja nam ugrožava funkcionalnost, a najveća patnja je strahovati od budućnosti. U strahu su i riječi posute kletvama, ljutnjom, prijetnjama, destrukcijom. Postajemo sami sebi neprijatelji zbog nemoći da pokrenemo život u svoju korist. Oživjeti u praksi ono što nam nedostaje, što nas je dovelo ili nas vodi prema rubu možemo kad shvatimo kakav smo dar primili u riječima. Stoga da bi došli do dobitka bilo koje vrste dovoljno je primijeniti dar. U prirodi čovjeka ugrađeni su kodovi želja. S obzirom da je svaki period ljudske povijesti zaokupljen preživljavanjem kako fizičkim tako i emotivnim koristili smo sva nama znana raspoloživa sredstva. Trebalo je dugo, dugo godina da usvojimo neko novo znanje. A zatim još više godina da se usudimo to znanje upotrijebiti. Tehnološka postignuća prihvatili bi objeručke, jer su nam olakšavala postojanje. Ali dok smo se bavili žaruljama, lokomotivama i inim poslasticama, zapostavili smo najbolju poslasticu života. Bez muke dobiti priželjkivano. Priželjkivano ostvaruje duhovni dio naše prirode. Kao i naš planet i mi imamo dva pola. Vanjski i unutarnji pol. Unutarnji čovjekov pol je duhovan. Jedna od tajni duhovnog dijela čovjeka je riječ. Tumačiti riječ kao gotova jela najveći je previd, pa ostvarenja kaskaju ili ih nema. Zato, krenimo u avanturu! Vratimo sebi osmijeh na lice i miran san. Spojimo svjetovno i duhovno u jedno! Tako ćemo otjerati depresivne misli i iznova upoznati ljepotu života.

Kako riječ može postati djelo shvatiti ćete kad pročitate tekst do kraja. Nasumično sam izabrala 15 riječi za vas da vam kroz takav primjer pokažem i dokažem da se i u najtežim trenucima život brine kako da vam pomogne.

1. MEDITACIJA

2. EUKALIPTUS

3. ALIMENTACIJA

4. KINEMATOGRAFIJA

5. RESTAURACIJA

6. PODMORNICA

7. MJESEČARENJE

8. INSTRUMENTAL

9. AMNESTIJA

10. APOKALIPSA

11. EKVIVALENTNOST

12. FATAMORGANA

13. ZVJEZDARNICA

14. FILOZOFIJA

15. BELETRISTIKA

Upute za korištenje samopomoći

Od svih navedenih riječi izaberite SAMO jednu riječ. Izbor određene riječi ne smije biti po značenju, nego po vašem osjećaju. Ako se ne možete odlučiti ili vas privlači više od jedne riječi zatvorite oči i izaberite BROJ od 1-15. Zatim otvorite oči i pogledajte koja je riječ napisana pod tim brojem. Iako je ovo ozbiljna igra u korist čovjeka vi je ipak doživljavajte kao zabavni program, jer opuštenost donosi brži učinak. Pri izboru smijete biti u društvu, smijete s drugom osobom/osobama i komentirati, ali RIJEČ ili BROJ morate izabrati isključivo sami bez ičije sugestije.

Nakon što izaberete RIJEČ posvetite se iz nje izvući što više KODOVA.

Izvući kodove možete na sljedeći način:

Iz ponuđenih SLOVA koje sadrži vaša izabrana RIJEČ, složite što je više moguće NOVIH RIJEČI.

Evo primjera (da shvatite koliko je to jednostavno)

Recimo niste zaposleni, dugo tražite posao i postajete već pomalo očajni. Tada se možete osloniti na ovu metodu i pronaći si posao ne sumnjajući u dobitnu kombinaciju. To je TAJNA RIJEČI.

Riječ koju sam izabrala za taj problem je:

PORTAFON

Kodovi izvučeni iz te riječi su:

a) porta (posao koji ćete obavljati telefonom)

b) tor (uzgoj cvijeća, povrća, gljiva, životinja)

c) nota (bilo koja vrsta umjetnosti)

d) fant (prodaja začina)

e) foton (iscjeljivanje bioenergijom)

Kada izvučete sve kodove iz izabrane riječi kao što sam ja to učinila na primjeru riječi PORTAFON, od svih kodova izaberite JEDAN, jer taj najviše odgovara daru koji nosite u sebi. Bez imalo straha pretvorite to u posao s velikim povjerenjem u sebe. Isplatiti će se itekako.

Ovo je bio primjer za posao, ali na taj način možete intervenirati pri svakom problemu.

To je poput vašeg odlaska na Hitnu pomoć u kriznom stanju. Oni će učiniti svu potrebnu obradu, a nakon dobivenih nalaza preporučiti će vam bolničko liječenje ili vas otpustiti kući uz preporuku koje bi dodatne pretrage bilo još uputno obaviti da slika dobije cjelinu. Bez vašeg pristanka svezali ste ruke i sebi i njima, a problem je ostao na riječima bez pokušaja rješenja. To je svakako loš izbor. Pa da loše izbore pretvorimo u korisne usudimo se pomoću JEDNE RIJEČI koje ćemo se ubuduće morati dosjetiti sami kad nam problem dođe u posjetu i dati si priliku ispraviti pogrešku koju smo činili, jer u riječima nismo prepoznali skriveno čudo.

MISAO TJEDNA

Riječi su čarobni štap u rukama čovjeka.

Linker
18. travanj 2024 23:17