SHUTTERSTOCK
odvojite dvije minute

Iako svatko od nas tvrdi kako se dobro poznaje, to baš i nije tako. Ispunite ovaj test i otkrijte što se krije duboko u vašem srcu

Koliko uistinu poznajemo sebe i što nas privlači, a što nas odbija i jesmo li umjesto unikata postali kopije i kako to ispraviti ako nam se dogodilo?

Iako svatko od nas tvrdi kako se dobro poznaje, je li čovjek ipak sam sebi najveća zagonetka? Dokaz tome su naše reakcije koje su često odgođene ili preuranjene, ponašanje koje ne možemo obuzdati, nerazumijevanje jer nam drugi nameću očekivanja, ispunjavanje tuđih želja da bi nekom ugodili... a mi pristajemo, pristajemo negirajući razloge čime se obuzdavamo u ispunjenjima osobnih snova. Koliko je život mističan trik otkriva nam vrijeme.

Snove ne možemo ni ispuniti dok u svim nijansama ne upoznamo sebe. Bez toga najveća smo prijetnja samima sebi. Kao što pisac piše sebe, bilo kroz fikciju ili kroz realnu činjenicu, doživljenu iskustvom - svaki čovjek živi sebe. Hoće li ga osobni izbor nagraditi ushićenjem ili razočaranjem, legitiman je ishod za ljude, jer i jedno i drugo ne traje zauvijek zbog neizbježne promjenjivosti na koju nas život sam navede. Iako se naša ruka u nečijoj ruci osjeća sigurnije tek kad se oslobodi iz tog stiska, sigurnost ćemo zamijeniti opuštenošću, a opušten čovjek bez pritisaka kao ptica uvijek doleti tamo gdje će bez obzira na sve događaje na kraju reći: 'Nije mi žao!' Pa, koliko uistinu poznajemo sebe i što nas privlači, a što nas odbija i jesmo li umjesto unikata postali kopije i kako to ispraviti ako nam se dogodilo?

Ispunite ovaj test, naizgled bezazlen, a zapravo vrlo kompleksan. Nemojte unaprijed čitati odgovore, jer će vam unaprijed pročitani odgovori zamagliti bit pitanja. Radije obuzdajte znatiželju, da spoznate što se krije duboko u vašem srcu, jer život je potraga za samim sobom. A kad sebe otkrijete, snovi mogu itekako postati vaša stvarnost.


1. Nalazite se na livadi punoj poljskog cvijeća. Koji biste ubrali?

a) maslačak

b) tratinčice

c) mak

d) visibabe


2. Zamislite da se jednog jutra probudite u potpuno drugom povijesnom dobu. Koja biste osoba voljeli biti?

a) Leonardo da Vinci

b) Ramzes

c) Ludwig van Beethoven

d) William Shakespeare


3. Od ove četiri rečenice koju biste izabrali kao inspiraciju života?

a) Priđi mi nečujno, da te mogu čuti

b) Budi me kao dijete, a ponašaj se kao da sam odrasla

c) Oprosti mi propuste, da sebi možeš oprostiti

d) Kupi mi strah kao igračku kako bi shvatila iluziju


4. Kada bi vas poslali na usamljeno mjesto da razmislite o svom životu, vaš izbor bi bio?

a) pustinja

b) napušteni otok

c) spilja

d) planinski vrh


5. Čuli ste riječ čije značenje ne razumijete. Koja bi vas privukla?

a) akupolede

b) niliheg

c) pjefortam

d) sakušmec


6. Kad biste mogli biti, što bi najradije bili?

a) kap kiše

b) pahulja

c) magla

d) zraka sunca


7. Da na pitanje: 'Gdje je ključ nebeskih vrata?' morate dati odgovor mudrosti, kakav bi vaš odgovor bio?

a) U očima čovjeka, tek kad ga vid napusti

b) U nitima vjetra, kad te u vrtlog uhvati

c) U zraku na kojem se ponekad boja u boju ulijeva

d) U zvuku instrumenta koji plače, a da suzu ne pusti


8. Svi smo u nekim trenucima života rekli: 'Da sam se barem rodila kao životinja'. Na vama je izbor, pa izaberite svoj novi oblik. Bili biste:

a) meduza

b) bijela antilopa

c) crna mamba

d) sova


9. U svim su kulturama štovali drveće, jer ono je simbol života. Da se u drvo pretvorite, vidjeli biste se kao:

a) cedar

b) bambus

c) bagrem

d) limeta


10. U ovoj rečenici nedostaje pridjev, a ono što nedostaje nadopunite sami. Rečenica glasi: 'Jednom kad podigneš svoje vjeđe onako iskreno, a ne zato što moraš, vidjet ćeš vlastitu sjenu.' Kakvu?

a) anđeosku

b) smaragdnu

c) svilenu

d) bisernu


Evo za početak deset pitanja čiji će odgovori reći ono najvažnije o vama.


Osoba s najviše odgovora pod a)

Vi ste osoba raskrižja. Na svakoj strani ostavite trag koji netko lako obriše. Kao da vas nevolje pronalaze, a vi ih suptilno rješavate bez ustezanja ostavljajući svoje snove za kasnije. Iako su vas mnogi opekli vi i dalje nastavljate hrabro podnositi i skrivati svoje opekline pod zavojem. Vi ste čuvarica i svog i tuđeg sjemena, milosrdnica bez odore. Vaš je život poput križnog puta na čijim postajama ostavljate kolačiće za svaku izgubljenu dušu. Vaša pojavnost je dar za ljude, a izražavanje u umjetničkom smislu bilo koje vrste podiglo bi vas iz pepela. Vi ste ona na čijem rupcu ostaju ožiljci tuđe patnje. Iako vas vraćaju često u površnost vi ćete ipak pronaći način da barem na trenutak ostanete u dubinama samo sebi poznatog svijeta.


Osoba s najviše odgovora pod b)

Vi ste uvijek između vatre i leda. Dok jedno gasite drugdje iskra plane. Vrlo ste vješti u komunikaciji i to vas često izvlači iz kriznih stanja. Nikad ne odustajete, ni kada vam slome srce. Uvijek se dvoumite između materije i duhovnosti. Ja ću vas nazvati plesačica na žici koja iako padne uvijek će se nekako vješto okrenuti u zraku, doskočiti na noge i krenuti iznova. Satirična komičnost je također jedna od vaših karika, poput životnog suputnika. Vaš kvocijent inteligencije koji je iznadprosječan omogućava vam pronicljivost u profiliranju onih koji vas pokušavaju prevariti ili slagati. Izvrsna ste učiteljica života gdje bi vaši snovi bili ispunjeni. Vi ste osoba koja nikad ne imitira život, nego ga prakticira. U duhovnom smjeru bili bi izvrsna iscjeliteljica. Vi ste mnogima motivacija i inspiracija.


Osoba s najviše odgovora pod c)

Vi uvijek pokušavate iz ničeg napraviti nešto. Nevjerojatan ste spoj. Staloženi u razumu, a predani dušom. U svakoj tami pronalazite svijetlo. Ja ću vas nazvati ratnicom, ali ne onom koja podiže oružje, nego onom koja u porazu pronalazi pobjedu. Probirljivost u vašoj prirodi vrlo je dobra osobina, jer tako lako odvajate žito od kukolja. Vi ste pokrivač nemoćnih, ali jedino su vam sjećanja često prepreka, prošlost iza ugla. U prirodi pronalazite mir promatranjem svega oko sebe. Vaš korak nikad ne zapinje jer ste trkačica, ali na duge staze. Iako se povremeno osjećate umorni od života, vi ste dobročiniteljica koja bi nahranila svačija usta. Vlastitu križaljku najteže rješavate, jer popuštate zbog ljubavi. Rođeni ste za ponudu i potražnju u svojim snovima. U vama se krije nadareni prezenter. Vaš lijek su nasmijana lica. Iako često plivate u hladnoj vodi, iako ne volite ulaziti u rizike, vaš svaki rizik ujedno je i profit.


Osoba s najviše odgovora pod d)

Vi spadate u 'elitnu' skupinu u isto vrijeme skrivenu i otkrivenu. Nazvat ću vas knjigom koju bi trebalo tisuću puta pročitati. Vama ništa ne promakne, jer kao da vidite kroz vrijeme. Jako držite do pripadnosti, ali preferirate i slobodan let kao što i drugima to dopuštate. Ne volite zaobilaznice, nego izravnost. Cilj vam je uljepšati i sebi i dugima život, ali bez pretjeranog uljepšavanja, nego onako diskretno. Bez obzira na to što autoritet držite u sjeni ipak ga svi osjete, jer vaša riječ nosi težinu koja mnogima ne odgovara pa se pobune, a pobunjenike smirujete mudrošću ili šutnjom. U fizici tražite i metafizičko, ali bez pompe. Vaši snovi su istraživanje. Vi na neki način vodite život na litici, ali nikad nećete završiti u provaliji. Idejno ste nadahnuće onima koji nisu pokleknuli pod teretom života.


Osoba koja ima odgovore pola-pola

Vi ste između sna i jave, zabavljač i oportunist. Kao da tražite put kojim bi krenuli ali se ne uspijevate probuditi, jer vas stvarnost stalno upozorava na moguće opasnosti. Vaš je život poput filma u kojem su prisutni svi žanrovi. Vi ste vlastiti misterij čiji dizajn ne pripada nijednoj skupini, a u svaku se naizgled uklopite. Performer u duši, ali u stvarnosti bjegunac sa zadrškom. Vi ste lovac u pustinji koji će pokušati i u fatamorgani uživati. Vaši snovi nisu razbijeni, jer i u besmislenom pronađete smisao za neku novu ulogu. Vi ste putnik egzibicije i svaka vas ekspedicija oduševljava. Danas ste na Mjesecu, sutra na Suncu. Pomalo ste neuhvatljivi i teško vas je slijediti. Vi ćete i u jednom leptiru pronaći korist za sebe. Za vas je život fenomenologija.

Linker
16. travanj 2024 14:48