Imate li i vi Venerine rupice?
 Getty Images
tajno seksi oružje

Ako imate ove dvije rupice na leđima, onda ste zaista posebni! Evo i zašto

Mnogima smatraju da je sreća imati takve rupice, jer poboljšavaju tjelesni izgled, a još su uočljivije na tijelima koja nemaju puno masnoća i imaju izgrađene mišiće

Imate li ih? Dva blaga, simetrična udubljenja u dnu leđa, baš iznad rascjepa stražnjice? Ako je odgovor potvrdan, vlasnica ste Venerinih rupica (ili pak vlasnik Apolonovih rupica). Ova su udubljenja puno češća i naglašenija kod žena, a od davnina se smatraju lijepima i seksi, pa su i nazvana po Veneri, starorimskoj božici ljepote i ljubavi (odnosno kod muškaraca po Apolonu, grčko-rimskom bogu muške ljepote).

Stručni latinski naziv za njih bio bi fossae lumbales laterales, odnosno lumbalna lateralna udubljenja, i zapravo su samo površinski odraz spoja zdjeličnih kostiju s križnom kosti. Za njih je 'odgovoran' kratki ligament koji se proteže od navedenog dijela kralježnice do kože.


Seksi osobina

Venerine rupice, prema tome, samo su osobina u građi tog dijela tijela, no osobina koju mnogi smatraju seksi i posebnom, pa su u posljednjem desetljeću postale i popularno mjesto za piercinge.

Nemaju veze niti s jednom vrstom zdravstvenih problema, pa niti s tegobama u donjem dijelu leđa. Naprotiv, uobičajeno se smatra da su znak dobre genetike, bolje cirkulacije krvi i nižeg udjela masnoća, premda mogu biti vidljive i kod vitkih i kod manje vitkih ljudi.


Mnogima su zamamne

Nisu baš nikako povezane sa seksualnim sposobnostima osobe koja ih ima, no budući da se mnogima sviđaju, osoba ih (posebno ako je u pitanju žena) može pretvoriti u svoju prednost, baš kao što može i vitak vrat, madež na strateškom mjestu ili bilo koju drugu tjelesnu karakteristiku za koju zapravo nema zasluga. Mnogima su zamamne i smatraju da je sreća imati takve rupice, jer poboljšavaju tjelesni izgled, a još su uočljivije na tijelima koja nemaju puno masnoća i imaju izgrađene mišiće.

Valentine's day. Rear view of booty hips legs in lace black fashionable underwear set, the masculine hot handsome man is hugging the woman on him, they are sitting on floor in bedroom, dark bedsheet
Getty Images/iStockphoto


Zapravo nemaju veze sa seksom

Često se Venerine rupice percipira kao erogene zone, a neki su uvjereni da su one znak dobre cirkulacije, što bi značilo da mogu pojačati tjelesni užitak tijekom seksualnog odnosa.

No, treba reći da nema apsolutno nikakvih znanstvenih dokaza za utjecaj Venerinih rupica na zdravlje i seks. Istina je da je dobra cirkulacija važna za postizanje orgazma, no njenu kvalitetu nemoguće je procijeniti prema Venerinim rupicama. Njihov doživljaj potpuno je subjektivan i ovisi o osobnom ukusu, kulturi, stupnju obrazovanja...


Ne možete ih stvoriti, ali ih možete naglasiti

Venerine, odnosno Apolonove, rupice jednostavno su rezultat genetike, tj. naslijeđenog oblika kostiju u donjem dijelu leđa, zbog toga ih nije moguće stvoriti dijetama ili vježbama za mišiće.

No, ako imate rupice, ali i višak kilograma, možete ih učiniti vidljivijima skidanjem prekomjernih masnoća. Također ih možete naglasiti vježbajući jogu i radeći neke vježbe za donji dio leđa. Osim piercingom, svoje Venerine rupice možete istaknuti i izborom odjeće - modeli hlača spuštenog struka i kratke majice dušu su dali za to, premda možda ne u ovo doba godine.

Linker
15. ožujak 2024 12:49