Budimo podrška jedni drugima!
 Getty Images/iStockphoto
BOROVO & AVON POZIVAJU

Akcijom Lily protiv nasilja nad ženama

Udruga Brod, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Slavonski Brod i policija Brodsko-posavske županije u suradnji s Borovom u centru Slavonskog Broda provodi akciju 'Lily' u svrhu podizanja svijesti o važnosti borbe protiv nasilja nad ženama.

Točno 20 godina je prošlo od tragičnog događaja na Zagrebačkom sudu koji se dogodio 22. 09. i u kojem su ubijene sutkinja Liljana Hvalec, odvjetnica Hajra Prohić koja je u brakorazvodnoj parnici zastupala Gordanu, ženu nasilnog supruga i ubojice. Taj su dan došle u Palaču pravde i nikad se više nisu vratile svojim kućama, obiteljima, bližnjima. Naziv akcije Lily dolazi u čast prisjećanja ovog nasilnog događaja, a u želji da se nasilje ne ponovi i da se što uspješnije sprečava.

U petak 19. srpnja 2019. na Brodskom Korzu, prodavat će se specijalizirane tenisice Lily koje je kreirala tvornica Borovo: po cijeni od 200 kn, od kojih iznos od 20 kn odlazi u donaciju Vukovarskom skloništu za žene i djecu žrtve nasilja.

I Avon podržava ovu hvalevrijednu akciju te će svim donorima koji dođu i kupe Lily tenisicu, pokloniti Avon proizvod.

Avon već više od 130 godina pruža podršku i pomoć ženama te aktivno sudjeluje u borbi protiv nasilja. Udruga Brod, njihov rad i sklonište koje omogućuje konkretnu podršku i pomoć žrtvama nasilja važan su dio lokalne podrške i Avon u Hrvatskoj ju svojim donacijama dugi niz godina s ponosom podržava.

"Udruga Brod radi na sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama te uspostavi tolerantnog i ravnopravnog društva. Akcija Lily za cilj ima pomoći radu Skloništa za žene i djecu u Vukovaru. Ali ono što je još važnije, utjecati na društvo u kojem živimo, konstantno pozivajući na stvaranje zdrave i nenasilne kulture življenja. Samo na taj način možemo spasiti naše sugrađanke, žene, majke, sestre, bake od nemilosrdnih tortura i tragičnih ishoda. Dođite u petak 19. 7. u 18 sati i podržite nas na Brodskom Korzu!" naglasila je AnaMarija Matanović, Voditeljica programa Udruge Brod.

Program:
Gost: Bernarda Bobovečki
Moderator: Krešimir Šimić, MUP Slavonski Brod
Pokazivanje vježbi samoobrane: MUP Slavonski Brod
4 priče: ispovijesti žrtava nasilja
Govor voditeljice programa Udruge Brod AnaMarije Matanović
Čitanje govora Predsjednice povjerenstva za ravnopravnost spolova, Maja Jarić


Kupnjom proizvoda sa znakom beskonačnosti u Avonovom katalogu, donirate sav neto prihod borbi protiv nasilja nad ženama.

Linker
18. travanj 2024 06:08