FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Blagdani se bliže

Adventski vjenčići: Genijalne ideje uz koje ćete svoj dom pretvoriti u božićnu bajku

Ako ste ljubitelji božićnih dekoracija, adventski vjenčić se mora naći u vašem domu

Bliži se najljepše doba godine. Izlozi i trgovine su već puni kuglica, vjenčića, svjećica, a to znači da je vrijeme i da vi svoj dom pretvorite u božićnu bajku. Ukrašavanje doma najbolje je započeti od stola, i to adventskim vjenčićem. Mi imamo prekrasne prijedloge koji vas mogu inspirirati da napravite svoj, ali ako u nedostatku vremena ne uspijete, prijedlozi vas mogu potaknuti da kupite onaj koji je najljepši za vaš dom.


Za one koji vole minimalizam...

Ako volite Božić, ali ipak niste ljubitelj previše boja, kuglica i drugih vrsta dekoracija onda je minimalistički adventski vjenčić za vas. Uz samo nekoliko svjećica i malo papira možete napraviti jednostavan božićni aranžman.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK...i staklenke...

Ako ipak želite malo bogatiji adventski vjenčić, isprobajte staklenke koje sigurno imate u svom domu. Uz to, ako vam je važna ekološka osviještenost, ovo je idealan tip božićne dekoracije za vas.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK...ili lončanice

Ljubitelji biljaka će doći na svoje, a ako nemate staklenke koje možete iskoristiti, zašto ne biste iskoristili svoje lončanice? Iako su zamišljene za cvijeće, lončanice mogu biti prekrasan dio božićnog aranžmana i zasigurno ćete imati jedinstvenu dekoraciju.

Nemojte bacati osušeno bilje

Stari buketi, uvelo cvijeće i lišće mogu postati zanimljiva dekoracija. Pažljivo ih složite i zalijepite, dodajte četiri svijeće i imate prekrasan adventski vjenčić. Ako imate osušene komadiće naranče ili limuna, ovo može biti i mirišljavi adventski vjenčić.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
image

Advent wreath from poppy seed pods with four burning candles on light background

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCKViseći adventski vjenčić

Tradicionalno se adventski vjenčić nalazi na stolu, ali ove godine ga možete staviti na neobično mjesto - u zrak. Dodajte svom vjenčiću nekoliko lijepih traka i objesite na mjesto koje će biti vidljivo svima.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCKNeka zabijeli sve

Bijeli Božić je želja mnogima, a ako ne bude padao snijeg, vi možete zabijeliti svoj dom dekoracijama. Ovo je i boja koja odgovara ljubiteljima minimalizma. Vjenčiće možete napraviti od obojenih grana, vate ili kuglica, ali i papira i kutija. Neka u vašem domu zabijeli sve!

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCKInspirirajte se botanikom

Za sve ljubitelje biljaka, ovo je tip adventskog vjenčića baš po njihovoj mjeri. Dodajte razne jesenske i zimske plodove, lišće velikih biljaka i neka vaš vjenčić izgleda kao da će oživjeti svakog trenutka. Odlično će se uklopiti u vašem dom ako se u njemu već nalazi mnoštvo biljaka.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Linker
14. srpanj 2023 02:06