Što češće probajte staviti sebe na prvo mjesto i budite si važni.
 Getty Images/iStockphoto
O daaaa

17 stvari zbog kojih bi se žene trebale prestati osjećati krivima

Karijera vam je na prvome mjestu, proveli ste vikend 'buljeći' u seriju, ostavili ste djecu s bakom i djedom, a vi ste otišli u kino... Ovo su samo neke stvari, zbog kojih bi, kažu, stručnjaci, žene trebale prestati osjećati krivnju.

Priznale to sebi ili ne, mi žene smo poprilično dobre kad je riječ o osjećanju krivnje za svakojake stvari, čak i za one banalne, blesave sitnice. Grižnja savjeti, razbijanje glave zbog stvari koje nismo ili jesmo učinile. Stručnjaci navode brojne stvari zbog kojih bismo se trebale prestati osjećati krivima. Ovog trena.


Napuštanje lošeg posla

Imati posao, ponekad jednostavno nije dovoljno, kažu stručnjaci. I najčešće znamo kad je vrijeme da kažemo 'zbogom', no krivnja zbog napuštanja sigurne plaće može biti paralizirajuća. Ako ste sve dobro izvagali, otiđite bez osjećaja krivnje.


Ponašanje obitelji

Na neke stvari se ne može utjecati, a neke se ne mogu predvidjeti, stoga prestanite kriviti sebe.


Uživanje u noćnoj kupki

Ako imate malu djecu, ovo se čini poput luksuza koji si ne smijete priuštiti. Možda vam se čini sebičnim, no ako vas uživanje u kupki, šetnja bez djece ili kava u miru čini sretnima nemojte si to uskratiti, kažu stručnjaci.


Gubitak živaca

Ne možemo uvijek biti smireni, te svađa i gubitak živaca s vremena na vrijeme neće vas učiniti histeričnim. Osjećanje krivnje zbog toga, kažu stručnjaci, samo će povećati nepotreban bijes.


Želite još djece

Ljudi oko vas možda imaju jedno ili dvoje djece, no više želite još. Živite svoj život i prestanite se brinuti o okolini.


Ne želite djecu

Nemojte da se zbog okoline i društva osjećate loše zbog ove odluke. Vi najbolje znate što je dobro za vas.


Maraton serija uz hrpu slatkiša

Bilo da je to vikend proveden u krevetu, čitanje sladunjave knjige ili gledanje cijele sezone serije u dva dana. Ova mini zadovoljstva su svima potrebna. Uskraćivanjem stvari u kojima uživate neće vas učiniti boljom i uspješnijom osobom. Vratite si te male užitke bez osjećaja krivnje.


Ne doživljavanje orgazma

Događa se. Nema razloga da se zbog toga ispričavate ili osjećate loše.


Trošenje novca na vlastiti posao

Bilo da ste nešto tek pokrenuli ili ulažete u postojeći biznis, vaš posao je bitan i nemojte se osjećati loše ako ste potrošili koju kunu previše.


Zbog svojih godina

Laganje u vezi godina je totalno bespotrebno. Ponosno ih nosite.


Reći 'ne'

Mnoge žene ne žele nekog iznevjeriti, pa im je reći 'ne' dosta teško. No, ako na sve kažete 'da' znači da niste iskreni prema sebi samima. Recite NE bez osjećaja krivnje.


Ostavljanje djece s dadiljom

Mame također trebaju život! Zato se prestanite osjećati krivima kad djecu ostavite kod 'tete čuvalice' ili kod bake i djeda, a vi odete na druženje s prijateljima, na jogu ili u kino. Svakome treba mali predah.


Karijera na prvome mjestu

Ako ste odlučili staviti karijeru ispred ostvarivanja veze, nemojte se osjećati krivima. Neki još danas misle da je ženin glavni posao biti žena i majka. Nije! Prestanite se kriviti i živite svoj život onako kako vi želite.


Vježbanje s osobnim trenerom

Da, ovo košta više. No, to su vaši novci koje ste pametno iskoristili.


Fokusiranje na partnera, a ne na djecu

Brak treba istu toliku pažnju, koliko i djeca, kažu stručnjaci. Stoga se nemojte osjećati krivima kad želite otići na spoj sa suprugom i što niste baš svaki trenutak s djecom.


Ne želite seks

Ponekad vam se jednostavno ne da. Nema razloga da se loše osjećate.


Stavljanje sebe na prvo mjesto

Žene nerijetko stavljaju sve druge na prvo mjesto, a sebe zanemare. Nemojte se osjećati krivima kad poželite vrijeme samo za sebe i za svoje užitke.

Linker
19. travanj 2024 06:23