pitam se

Zašto medicinske sestre nose klompe?

18. lipanj 2020.
Ako je ovo jedino 'zdravstveno' pitanje koje vas muči onda niste među 80 posto Hrvata koji ne znaju razliku između dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja

Oba se pojma odnose na dobrovoljne oblike osiguranja, ali usluge koje pokrivaju poprilično se razlikuju i imaju važnu ulogu u zdravstvenoj zaštiti svake osobe. Dopunsko osiguranje odnosi se na pokrivanje troškova participacija troškova koji nastaju prilikom usluga zdravstvene zaštite iz obveznog osiguranja (npr. lijekovi, protetika, dijagnostičke obrade u bolnici).

S druge strane, dodatno osiguranje odnosi se na viši standard zdravstvene zaštite. Uz dodatno osiguranje nisu potrebne uputnice, a pregledi se ugovaraju lako i brzo jer osoba ne ovisi o listi čekanja. Uz potpunu zdravstvenu zaštitu koje pruža dobrovoljno osiguranje, pretrage se obavljaju brže, a financijski se manje osjete. Što je posebno važno budući da je za 70% ljudi cijena glavni faktor pri odabiru novog osiguratelja.


SJAJNA AKCIJA

Cijene nekih od najčešćih zahvata i pregleda u Hrvatskoj kreću se od približno 1000 do čak više od 30.000 kuna. Navedeni iznosi odnose se samo na pojedinačne zahvate i preglede, bez ostalih pregleda i dijagnostičkih obrada, a cijena boravka u bolnici, ako nemate zdravstveno osiguranje može preći i iznos od sto tisuća kuna.

Ako razmišljate preventivno, u tijeku je akcija dopunskog zdravstvenog osiguranja Wiener osiguranja i uključuje jednu od najpovoljnijih cijena na tržištu – samo 45 kn mjesečno za korisnike od 18 do 39 godina. Polica pokriva sve troškove zdravstvene zaštite iz obveznog osiguranja u punom iznosu, a po potrebi i lijekove s Dopunske liste lijekova HZZO-a. Ako se polica ugovori do 30. lipnja kao dodatan poklon dobiva se i mini polica dodatnog zdravstvenog osiguranja koja uključuje jednu uslugu medicinski indiciranog specijalističkog pregleda i laboratorijske ili specijalističke dijagnostike.

Teme
Linker
24. rujan 2021 19:39