FOTOGRAFIJE: PROMO
njega kože

(Za)voli svoj sjaj u svakoj dobi!

Starenje kože je multifaktorska pojava. Uzrokovano je unutarnjim, ali vanjskim čimbenicima od kojih su najznačajniji UV zračenje, zagađenje okoliša, pušenje, ali i nepravilna prehrana

Ovisno o razdoblju života u kojem se nalazimo, naša koža zahtijeva posebnu brigu. Žene mlađe dobi najčešće uočavaju prve nezamjetne znakove starenja u kasnim 20-im i ranim 30-im godinama, što se često poklapa s vremenskim razdobljem kada postaju majke.

Poznati su problemi u ranom postpartumu koji uključuju ispadanje kose, lošiju kvalitetu noktiju, a nedostatak sna samo je jedan od razloga zbog kojih koža gubi zdravi sjaj. Neovisno o majčinstvu, stručnjaci naglašavaju kako su upravo dvadesete pravo vrijeme kada trebamo početi s adekvatnom brigom o našoj koži kako bi pravovremeno spriječili nastanak bora i smanjili gubitak elastičnosti kože.

Četrdesete i rane pedesete obilježava pojava vidljivijih znakova starenja, kada dolazi do pojave izraženijih bora zbog smanjenja čvrstoće i elastičnosti kože. Pri pojavi uočljivih znakova starenja, prva pomisao nam je zasigurno posegnuti za mirisnim kozmetičkim proizvodima koji ponekad obećavaju nemoguće. Ne smijemo zaboraviti da pravilne životne navike, koje uključuju dovoljnu količinu sna, adekvatnu hidraciju i izbor kvalitetnih namirnica, trebaju biti temelj na kojima počiva njega kože iznutra.


Što zapravo uzrokuje starenje kože?

Starenje kože je multifaktorska pojava. Uzrokovano je unutarnjim, ali vanjskim čimbenicima od kojih su najznačajniji UV zračenje, zagađenje okoliša, pušenje, ali i nepravilna prehrana. Svi navedeni čimbenici uzroci su nastanka slobodnih radikala, odnosno reaktivnih kisikovih spojeva (engl. reactive oxygen species, ROS) koji su izuzetno nestabilne molekule zbog čega mogu uzrokovati lančane reakcije u organizmu. Takve reakcije mogu imati pozitivan, ali češće - negativan predznak.

Kako bi se lančane reakcije prekinule, naš organizam koristi antioksidanse za neutralizaciju potencijalno štetnih reaktivnih kisikovih spojeva. Kada postoji neravnoteža između brzine stvaranja slobodnih radikala i sposobnosti tijela da ih neutralizira, slobodni radikali počinju oštećivati stanične strukture, proteine i DNK. Takvo oštećenje naziva se oksidacijski stres, koji nepovoljno djeluje na naš cijeli organizam pa tako i na kožu. Pojava bora, gubitak elastičnosti i volumena kože sastavni su (i zapravo prirodni) dio procesa starenja kože, ali ga oksidacijski stres značajno ubrzava – a to ne želimo. Kako godine prolaze, sposobnost stanica naše kože i organizma, da deaktiviraju slobodne radikale se smanjuju, što dovodi do akceleracije cijelog procesa starenja. Kako bi neutralizirali učinak djelovanja slobodnih radikala i time zaštitili našu kožu od preuranjenog starenja te odgodili znakove starenja, trebali bi svakodnevno unositi adekvatnu količinu antioksidansa. Nadoknada ključnih nutrijenata za zdravlje kože važan je kotačić koji čini razliku u njezi kože iznutra.

image
FOTOGRAFIJE: PROMO


SkinAx² ™ - sinonim za zdravlje kože u svakoj dobi

Nadaleko poznate blagodati francuske prirode znanstvenici su uspjeli pretočiti u jedinstvenu anti-age formulu nove generacije koja se krije iza naziva SkinAx² ™. Naime, SkinAx² ™ predstavlja patentiranu mješavinu ekstrakta sjemenki vinove loze (Vitis vinifera L.), koncentrata dinje (Cucumis melo L.), cinka i vitamina C.

Tajna uspješnog djelovanja ove veganske formulacije je upravo u sadržaju prirodnih primarnih i sekundarnih antioksidansa koji sinergijski djeluju za blistavu i zdravu kožu te sintezu i stabilnost kolagena (veganski booster kolagena). In vitro studija pokazala je da primjena SkinAx² ™ povećava stabilnost i sintezu kolagena za 34 %.

Grožđe koje se koristi u proizvodnji ekstrakta sjemenki, raste isključivo u regiji Champagne, a može se pohvaliti bogatim sadržajem prirodnih antioksidansa: monomera flavanola. S druge strane, koncentrat francuske dinje obiluje drugim prirodnim antioksidansom: superoksid dismutazom koja u tijelu predstavlja jedan od glavnih tjelesnih antioksidansa koji reduciraju nastajanje slobodnih radikala odgovornih za ubrzavanje starenja (kože).

SkinAx² ™ je jedina formula koja, kombinirajući primarne i sekundarne antioksidanse, djeluje protiv različitih mehanizama uključenih u procese starenja. Dok primarni antioksidans (superoksid dismutaza: skraćeno „SOD“) čini prvu liniju obrane protiv reaktivnih kisikovih spojeva, sekundarni antioksidansi (vitamin C, monomeri flavanola i cink) djeluju na samom kraju lanca oksidacijskih reakcija i na taj se način bore protiv slobodnih radikala.

Četiri sastojka SkinAx² ™ pažljivo su odabrana zbog dokazanog učinka u vraćanju sjaja kože, poboljšanju elastičnosti i mikrocirkulacije te smanjenju podočnjaka i nesavršenosti, a to je potvrdilo i više od 40 znanstvenih radova.

Rezultati studije: povećanje blistavosti, elastičnosti i sjaja te smanjenje nepravilnosti kože

SkinAx² ™ koži vraća sjaj iznutra i to nakon samo 8 tjedana suplementacije, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni 2016. godine u znanstvenom časopisu Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology. U ovom istraživanju sudjelovalo je 35 žena u dobi od 40 do 70 godina koje su imale vidljive znakove starenja te problema sa sjajem, zdravljem i ljepotom kože. Ispitanice su svaki dan tijekom dva mjeseca uzimale 150 mg SkinAx² ™ mješavine.

Parametri stanja kože koje su znanstvenici ispitivali uključivali su boju, blistavost, sjaj i prozirnost kože. Nesavršenosti na koži utvrđivane su kliničkom procjenom, dok je elastičnost kože, osim kliničkom procjenom, mjerena i kutometrom. Osim toga, ispitanice su ispunile i upitnik samoprocjene kako bi se utvrdilo njihovo zadovoljstvo sa stanjem kože i općenito učinkom ispitivanog sastojka/ dodatka prehrani.

Rezultati studije pokazali su:

  • smanjenje crvenila kože za 19 %,
  • smanjenje izražajnosti podočnjaka za 12 %
  • za 19 % manje tamnih podočnjaka
  • smanjenje hiperpigmentacijskih mrlja i pjega za 21 %.


Što se tiče upitnika samoprocjene:

  • 82 % ispitanica potvrdilo je zadovoljstvo korištenjem SkinAx² ™
  • 66 % žena osjećalo se ljepšima
  • 62 % ispitanica primijetilo je da im je koža glatkija
  • 67 % njih primijetilo je poboljšanje teksture kože.

Autori studije stoga su zaključili kako uzimanje SkinAx² ™ formulacije, bogate antioksidansima, poboljšava zdravlje i ljepotu kože na način da:

  • smanjuje hiperpigmentaciju,
  • povećava sjaj i blistavost,
  • smanjuje nepravilnosti (crvenilo/ rozacea, boja i izražajnost podočnjaka) te
  • poboljšava čvrstoću i elastičnost kože.
image
FOTOGRAFIJE: PROMO


Shine On+ zaslužuje biti dio Vaše anti-age rutine

Shine On+ je dodatak prehrani nove generacije koji u inovativnim veganskim Licaps kapsulama, osim patentirane mješavine SkinAx² ™, sadrži i Keranat™ te druge aktivne sastojke: vitamin C, koenzim Q10, cink, bakar i biotin (vitamin B7). Značajna prednost Shine On+ je činjenica da je prigodan za vegane, trudnice i dojilje, ali i osobe koje ne podnose gluten. Također, ne sadrži alergene, konzervanse i GMO.

7 snažnih aktivnih sastojaka djeluje iznutra za gustu, lijepu, sjajnu i zdravu kosu, blistavu i elastičnu kožu, uravnotežen ten i čvrste nokte - zbog čega je Shine On+ zasluženo pronašao mjesto u anti-age rutini svih dobnih skupina.

Linker
25. travanj 2024 15:20