Unimast

Unimast, prevencija i terapija promjena na koži

Koža je jedan od najvažnijih organa. Daje nam izgled, osjet dodira, kontrolu temperature i štiti od infekcija. Zdrava koža djeluje poput zaštitne barijere između vanjskog svijeta i unutrašnjosti tijela te je naša najbolja i prva obrana od bakterija i virusa, fizikalnih čimbenika - hladnoća i toplina, kemijskih tvari - deterdženta, dezinficijenasa, te udaraca, ogrebotina...

Prirodni aktivni sastojci: propolis, pčelinji vosak, alantoin, ekstrakti nevena i kamilice

Primjena kod djece od najranije dobi i odraslih u kućnoj ljekarni i profesionalno.

Ako je mehaničko, kemijsko, fizikalno i biološko opterećenje veće od mogućnosti regeneracije, koža gubi zaštitnu sposobnost, smanjuje se njena elastičnost, gubi vlagu, postaje gruba, hrapava i sklona pucanju.

Unimast iz inovativne linije Farmakol, za moćnu i dubinsku zaštitu kože, za njegu i obnovu kože cijelog tijela.

image
Unimast

Unimast djeluje poput nevidljive dugotrajne rukavice koja štiti kožu od isušivanja i nadraženosti, pomaže obnovu njezinog zaštitnog sloja. Potpuno je prirodan proizvod što omogućava primjenu bez ograničenja.

Pčelinji vosak je najbolje sredstvo za zaštitu kože, stvara zaštitni sloj, a pritom ne „guši“ kožu i ne začepljuje pore. Omekšava i njeguje kožu, posjeduje antibiotska svojstva, ublažava upalne procese. Poboljšava cirkulaciju i smanjuje otekline.

Propolis ima snažno protuupalno djelovanje kod akutnih i kroničnih upala, ubrzava zacjeljivanje rana i oštećenja na koži. Neven njeguje i štiti kožu od razvoja iritacija, potiče obnovu oštećene kože i djeluje protuupalno.

Alantoin potvrđeno ima snažno protuupalno djelovanje, umiruje i potiče zacjeljivanje kože. Aktivator je staničnog rasta, potiče epitelizaciju i regeneraciju kože.

Kamilica posjeduje antiseptičko i antibakterijsko djelovanje, učinkovito ublažava upalu i potiče zacjeljivanje. Hidratizira i smanjuje nadraženost i napetost kože.

image
Unimast

Potvrđena učinkovitost Unimasti kod preventivne i terapijske primjene:

● inkontinencijskog i perianalnog dermatitisa

● ojedina (Intertrigo) – iritacija kože na pregibima, na mjestima gdje se dvije površine kože dodiruju i taru

● prevencije dekubitusa - rana od zaležanosti, oštećenja kože koje nastaje zbog nedostatka krvnog protoka i nadražaja kože

na mjestima gdje je koža duže vrijeme pod pritiskom

● kožnih lišajeva

● perioralnih iritacija i crvenila kože

● oštećenja kože ruku kod korištenja dezinficijensa, izloženosti vjetru i hladnoći, nakon opeklina, manjih ogrebotina …

● prije i nakon korištenja jednokratnih rukavica

image
Unimast
Linker
27. travanj 2024 01:42