promo

Mineralni filteri –  učinkovita zaštita od sunca za kožu sigurnu od štetnih sastojaka

26. lipanj 2020.
Pri izboru proizvoda za sunčanje kupci sve više traže učinkovitu zaštitu sa sigurnim sastojcima za kožu. Proizvodi za zaštitu od sunca s kemijskim zaštitnim filterima mogu začepiti pore, uzrokovati iritaciju i često sadrže neke od štetnih sastojaka koje nikako ne želimo da naša koža upije.

Upravo zato sve češće se preporučuju kreme za sunčanje s prirodnim mineralnim filterima i organskim biljnim uljima, koji ne sadrže nano čestice jer su netoksični i pružaju dovoljnu zaštitu od UVA i UVB zraka. Proizvodi s prirodnim mineralnim zaštitnim filterima poput cink oksida i titanij dioksida prirodnog su porijekla, a predstavljaju fizičku zaštitu jer, poput ogledala, reflektiraju sunčeve zrake koje se u tom slučaju odbijaju od površine kože. Osim toga, oni štite odmah nakon nanošenja, što je posebno važno za djecu koja obično „nemaju vremena“ čekati 20 minuta prije skoka u bazen ili more, koliko je potrebno da se kemijski filter aktivira.

Prednosti Earth line linije za sunčanje s prirodnom mineralnom zaštitom:

  • Djelotvorno štite od UVA i UVB zraka
  • Nisu toksični i ne apsorbiraju se u kožu
  • Štite neposredno nakon nanošenja te su osobito pogodni za djecu
  • Traju duže kada su izloženi direktnom djelovanju sunčevih zraka
  • Puno su nježniji prema osjetljivoj koži i manja je mogućnost iritacija, jer ne dolazi do zagrijavanja kože uslijed kemijske reakcije između filtera i UV zraka
  • Manje začepljuju pore od onih kemijskih
  • Duži im je rok trajanja i stabilniji su

promo

Ekološke Earth Line proizvode za zaštitu kože od štetnog djelovanja sunca s prirodnim mineralima potražite u bio&bio trgovinama i na biobio.hr.

Linker
23. rujan 2021 15:09