Press
Testiraj. Liječi. Spriječi.​

LELO HEX i HUHIV za seks bez kompromisa

Započeo je Proljetni europski tjedan testiranja na HIV i hepatitis koji traje do petka 24. svibnja, a udruga HUHIV uslugama CheckPoint centra Zagreb pridružuje se brojnim institucijama u promicanju ove incijative.

Ukoliko smatrate da biste se trebali testirati, posjetite CheckPoint gdje vas nakon testiranje očekuje i LELO HEX poklon paket.

Europski tjedan testiranja provodi se već sedmu godinu zaredom, a 2015. proširen je kako bi uključio i testiranje na hepatitis. Nekoć godišnji događaj sada se održava dva puta godišnje, na proljeće - u svibnju i na jesen - u studenome.

Slično kao i za rizik infekcije HIV-om, rizici za hepatitis B i C veći su u slučajevima rizičnog ponašanja poput intravenskog konzumiranja droga i spolnog odnosa bez kondoma.

LELO HEX kondomi predstavljaju prvi vid napretka u proizvodnji prezervativa unazad 70 godina, a sami brend zajedno s udrugom HUHIV podržava inicijativu Europskog tjedna testiranja pod sloganom ​Testiraj. Liječi. Spriječi.​

Press
Kondom glavu čuva!

Nema izlike

Kao kondom koji izbija izlike poput smanjene osjetljivosti prilikom uporabe ili odbojnog mirisa, HEX promiče svijeto odgovornom spolnom ponašanju i suradnjama s udrugama poput HUHIV-a želi dosegnuti sve spolno aktivne pojedince kako bi ih osvijestili o nužnosti prevencije spolno-prenosivih bolesti.

Udruga HUHIV razvila je mobilne aplikacije ​Spolno zdravlje i ​Sve o hepatitisu kako bi se približili mladima i dodatno pojačali svoje napore oko razvijanja svijeti o nužnosti spolne zaštite i preuzimanja odgovornosti za vlastito zdravlje.

U sklopu aplikacija nalazi se i tražilica zdravstvenih usluga gdje možete pronaći i vama najbliži centar za testiranje i savjetovanje.

Više informacija možete pronaći na sljedećim stranicama:

http://www.testingweek.eu/

https://huhiv.hr/checkpoint/

https://huhiv.hr/checkpoint/brzo-hiv-testiranje-u-zajednici/

Linker
18. travanj 2024 15:58