Aviva Zdravljak

 AVIVA

Lana Klingor Mihić: Kad sam se riješila stresa i migrene su nestale

Odlučila sam promijeniti svoj život, dati sama sebi otkaz i raditi za sebe. Doma sam, kuham, uzgajam pse, gledam djecu kako rastu i to me smiruje. Radim onoliko koliko je potrebno, nekada manje, nekada više. S ravnotežom koju sam uspjela postići u životu, smanjio se i broj migrena i moja muka s njima

Problemi s održavanjem ravnoteže, poteškoće u jezičnom izražavanju, osjećaj pritiska u ušima i nosu uz začepljenje nosne sluznice, loša kvaliteta sna i povišena anksionznost samo su neki od simptoma migrene, vrste glavobolje koja može znatno utjecati na kvalitetu života osobe. U Hrvatskoj od migrene pati čak 400.000 ljudi no velik broj bolesnika taj neurološki poremećaj i dalje ne tretira pravilno, što može dovesti do ozbiljnih posljedica za zdravlje pacijenata - zaključak je prvog ”Avivinog zdravljaka”, serije edukativnih radionica koje je pokrenula Poliklinika Aviva.

Na prvoj radionici posvećenoj temi migrene i ostalih glavobolja sudjelovale su neurologinje Poliklinike Aviva, prim. dr. sc. Miljenka-Jelena Jurašić, doc. prim. dr. sc. Sandra Morović i fizioterapeutkinja bacc. physioth. Ana Pučić, potpredsjednica Udruge Migrena Hrvatska prof. dr. sc. Marina Krpan te Lana Klingor Mihić koja se već godinama bori s migrenom.

Do Avivine radionice, kaže nam Lana, ona se pitala je li ta glavobolja s kojom se bori migrena ili neka druga vrsta. Sad je sigurna da se radi o migreni.

image

Avivin Zdravljak - Život u sjeni migrene i ostalih glavobolja

AVIVA

Tijekom posljednjih 10 godina kod mene je najveći uzročnik migrene stres. Svjesna sam toga da stres ne možemo u potpunosti eliminirati iz života, ali ga možemo smanjiti. Druga stvar za koju znam da nije dobra jest ta da ne pijem dovoljno vode. Kad se pomiješaju stres i dehidracija, gotovo sigurno krene migrena“, ispričala je Lana u Avivi gdje su se okupili pacijenti zainteresirani za temu migrena. Kako bi smanjila količinu stresa Lana je odlučila promijeniti život, dati otkaz i raditi za sebe.

Doma sam, kuham, uzgajam pse, gledam djecu kako rastu i to me smiruje i smanjuje količinu stresa. Radim onoliko koliko je potrebno, nekada manje, nekada više, ali mislim da sam si dovela život u stanje ravnoteže i nemam toliko migrena koliko sam imala“, otkrila je.

Kako bi pomogla pacijentima koji se bore s njom, Poliklinika Aviva, članica Arsano Medical Group, najveće grupacije privatnih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, na svojoj novoj lokaciji u Trpinjskoj ulici 7 u Zagrebu, pokreće Centar za glavobolju u kojem će nuditi mogućnost tretiranja pacijenta s akutnim glavoboljama i migrenama.

image

bacc. physioth. Ana Pučić, prim. dr. sc. Miljenka - Jelena Jurašić, doc. prim. dr. sc. Sandra Morović, Lana Klingor Mihić, prof. dr. sc. Marina Krpan, Ivana Rimac Lesički

AVIVA

Sretni smo što smo započeli s radom Centra za glavobolju u kojem nudimo mogućnost tretiranja akutne glavobolje djelotvornim i brzodjelujućim antimigrenskim lijekovima. S obzirom na to da se terapija primjenjuje pod kožu, u mišić ili u venu, ona brzo djeluje, unutar jednog sata od primjene. Sam odabir lijekova određuje se prema jačini glavobolje, vremenu od nastupa, ali i popratnim smetnjama. Želim pozvati sve s dijagnozom migrene ili drugim oblicima glavobolje koji još nemaju točnu dijagnozu da nam se jave na neurološki pregled kako bi dobili dijagnozu i mogli dobiti adekvatnu terapiju u slučaju akutnog napadaja jer je riječ o ozbiljnom medicinskom stanju koje se modernim pristupima vrlo uspješno stavlja u red“, objasnila je prim. dr. sc. Miljenka-Jelena Jurašić, dr. med., specijalistica neurologije Poliklinike Aviva.

image

prof. dr. sc. Marina Krpan, prim. dr. sc. Miljenka Jelena Jurašić, Lana Klingor Mihić, doc. prim. dr. sc. Sandra Morović, bacc.physioth. Ana Pučić

AVIVA

Migrena je neurološki poremećaj koji može trajati od nekoliko sati do nekoliko dana i pritom znatno utjecati na sposobnost obavljanja uobičajenih dnevnih aktivnosti. Poliklinika Aviva kao najveća i tehnološki najopremljenija privatna poliklinika na jednoj lokaciji u Hrvatskoj, napravila je veliki iskorak u tretiranju migrena u Centru za glavobolju, i to tijekom napadaja migrene, nudeći pacijentima sve terapije kojima se olakšavaju tegobe akutnih migrena. Avivin tim educiranih stručnjaka ima vrhunska znanja o liječenju i modernim pristupima akutnim glavoboljama kao što su akupunktura, liječenje glavobolja intravenozno i tradicionalno te specijalne tehnike fizikalne terapije od kojih se ističe miofascijalna relaksacija.

Prvu edukativnu radinicu za pacijente pod nazivom ”Avivin zdravljak” Poliklinika Aviva je održala u suradnji s Udrugom Migrena Hrvatska koja okuplja pacijente koji se bore s migrenama.

Nova radionica nas očekuje već u srijedu, 17. svibnja u 18 sati kada će se pričati o zdravlju kože. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na web stranici Poliklinike Aviva.

Linker
20. travanj 2024 14:05