Anacaps tri-ACTIV kapsule
promo
promo

Koja li je tajna zdrave kose!?

14. travanj 2022.
Osnažite se i iznutra i izvana, promijenite navike i budite uporni!

Telogen effluvium ili pojačano ispadanje kose uzrokovano je iscrpljenošću organizma uslijed raznih bolesti i velikog stresa. Covid19 zaista u velikom broju slučajeva oslabljuje kosu i utječe na njeno ispadanje, a to je potvrdilo i veliko istraživanje liječnika Irzala Hadžibegovića iz KB Dubrava.

No, ispadanje kose pojavljuje se i kod drugih infekcija, anemije, strogih dijeta, kirurških zahvata, bolesti štitnjače i drugih hormonskih poremećaja, emocionalnih trauma…

Također, ovih smo se dana upoznali i s terminom – alopecija. Glavni simptom alopecije je opadanje kose, a osim kose, može doći i do opadanja drugih dlaka na tijelu, kao što su opadanje dlaka s obrva, trepavica ili lica, kao i drugih dijelova tijela. Iako ne postoji poseban lijek za alopeciju, u sprječavanju opadanja kose i rastu novih dlaka mogu pomoći različiti pripravci.

Osnažite se iznutra i izvana

U medicinskoj praksi pokazalo se da je za oporavak vlasišta oslabljenog uslijed infekcije, primjerice, virusom SARS-CoV-2 prije svega ključna zdrava prehrana. Bitno je da se organizam odmah počne iznutra osnaživati suplementima, a kao dodatna pomoć dobrodošli su preparati za vanjsku primjenu, poput losiona koji potiče mikrocirkulaciju vlasišta i rast kose.

Izbjegavajte konzumaciju alkoholnih pića budući da ona usporavaju rast vlasi, prestanite pušiti jer nikotin smanjuje protok krvi u vlasište, hranite se biljnim i mliječnim bjelančevinama (raž, ječam, kukuruz, pšenica, mahunarke, riža), hranite se agrumima koji su bogati vitaminom C, potrebna doza iznosi između 1000 i 3000 mg dnevno.

Konzumirajte dodatke prehrani, vitamini B kompleksa, biotin i folna kiselina najbolje djeluju kada se kombiniraju. Vitamin E je također još jedan od nutrijenata koji su potrebni za rast kose te potiču cirkulaciju u vlasištu, a konzumacija vitamina A će pomoći vratiti sjaj i vitalnost vašoj kosi.

Hranite se namirnicama koje su bogate željezom. Kako biste ubrzali rast kose, pijte mnogo tekućine, i tu mislimo prvenstveno na vodu, a ako ste ušli u menopauzu, održavajte hormonalni balans u dogovoru s vašim liječnicima.

Linija protiv opadanja kose

Ducray linija protiv ispadanja kose namijenjena je jačanju beživotne i oslabljene kose. Djeluje ciljano na problem ispadanja kose, jer pruža odgovor i na povremeno i na kronično ispadanje kose. Omogućuje i djelovanje na ispadanje kose iznutra, čime se upotpunjuje cjelokupni tretman.

Ducray nudi potpuni program protiv ispadanja kose:

  • Šampon i regenerator namijenjeni su čestoj uporabi te jačaju oslabljenu i beživotnu kosu.
  • Losioni protiv ispadanja ciljano djeluju ovisno o tipu ispadanja kose, povremenom ili kroničnom te ovisno o ispadanju kose kod muškaraca ili kod žena.
  • Dodatak prehrani, kapsule upotpunjuju cijeli tretman

Više o proizvodima koji ciljano djeluju protiv ispadanja kose pročitajte ovdje:

image
Creastim Reactiv losion protiv ispadanja kose
image
Anaphase regenerator za jacanje kose
  • Ducray Anaphase+ nadopunjujući šampon protiv ispadanja kose. Jača i revitalizira beživotnu kosu. Nadopuna tretmanima protiv ispadanja kose
image
Anaphase nadopunjujuci sampon protiv ispadanja kose
  • Ducray Anaphase+ regenerator za jačanje kose. Za lako razmrsivanje beživotne kose. Za jačanja kose. Nadopuna tretmanima protiv ispadanja kose.
image
Anaphase regenerator za jacanje kose
image
Anacaps tri-ACTIV kapsule
  • Ducray Neoptide WOMEN losion protiv kroničnog ispadanja kose kod žena. Obuzdava ispadanje kose, potiče rast kose.
image
Neoptide WOMEN losion protiv ispadanja kose
  • Ducray Neoptide MEN losion protiv kroničnog ispadanja kose kod muškaraca. Produžava život vlasi. Usporava ispadanje kose. Kronično ispadanje kose kod muškaraca uglavnom je hormonski uzrokovano i nasljedno.
image
Neoptide MEN losion protiv ispadanja kose

Kako će se gubitak kose odraziti na vaše mentalno zdravlje, to ne možemo znati. Iako je kosa često dio našeg identiteta pa gubitak može dovesti do pada samopouzdanja ili depresije, uvijek vam može pomoći razgovor s prijateljima, obitelji ili potražite pomoć liječnika.

Jer, najvažnije se dobro osjećati u svojoj koži.

Teme
Linker
26. svibanj 2022 03:08