Festival sporta

Festival sporta ovu subotu na Jarunu donosi sport svima

Najveći sportaš u gradu omogućuje dan bez stresa u prirodi svim zaljubljenicima u fizičke aktivnosti

Sve je spremno za subotu 20. svibnja kada će se na Jarunu održati Festival sporta od 9 do 15 sati. Najveći sportaš u gradu, Decathlon, ovim događajem želi omogućiti pregršt besplatnih sportskih sadržaja baš svima koji jedva čekaju provesti dan na otvorenom uz brojne zabavne aktivnosti.

Slaveći sport i njegove pozitivne učinke na fizičko i psihičko zdravlje svakog od nas, Decathlon je naumio omogućiti nezaboravnu subotu i sportskim i nesportskim tipovima, i velikima i malima, i starima i mladima osiguravajući bogat i šarolik sportski program nastao u suradnji s preko dvadeset sportskih klubova i partnerskih udruga.

Svi prisutni moći će tako uživati u dobro poznatim raznim sportskim disciplinama – od nogometa i stolnog tenisa, do fitnessa i borilačkih vještina, ali i upoznati se s nekim novima poput cornholea. Oni najhrabriji moći će se okušati i u natjecateljskom djelu programa – utrci ili haklu.

image
Festival sporta

Osim toga, predah od sportskog adrenalina moći će se naći i u festivalskoj chill zoni, dok će najmlađi imati priliku uživati u dječjem programu s posebno osmišljenim aktivnostima poput oslikavanja lica, nastupa dječjeg zbora ili klauna doktora iz Crvenih nosova koji za njih sprema posebna iznenađenja.

Sudeći po ovogodišnjem programu, zabava i sportske aktivnosti zagarantirane su baš svima koji posjete Decathlonov Festival sporta.

Tjelovježbom do boljeg psihičkog zdravlja

Na koju god aktivnost se ove subote odlučite, jedno je sigurno, tjelovježba će pomoći u smanjenju nakupljenog stresa.

Koliki su benefiti koje sportske aktivnosti imaju na naše psihičko zdravlje dosad su pokazala brojna istraživanja, ali i svakodnevni primjeri pojedinaca koji nas okružuju. Tako ste zasigurno već imali prilike pročitati kako je trčanje pozitivno utjecalo na psihičko zdravlje naše poznate influencerice Tene Sakar Vukić kojoj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj.

Da je sport doista promijenio njen život na bolje Tena često ističe u sadržajima koje kreira na društvenim mrežama potičući i svoje mnogobrojne pratitelje da usvoje zdrave životne navike i prepuste se aktivnosti s ciljem poboljšanja vlastitog raspoloženja.

Prepoznavši važnost Festivala sporta i cilja koji Decathlon želi postići upravo je ova simpatična influencerica odlučila podržati kampanju #uZdravomTijeluDecathlonDuh kojom je događaj najavljen na društvenim mrežama.

Postavši ambasadorica projekta, Tena je uz brojne poznate osobe poput omiljenog televizijskog lica Anje Alavanje ili radijske voditeljice Alex Milinković, pomogla u promociji i popularizaciji sporta i zdravih životnih aktivnosti.

image
Festival sporta

Svi za sport, sport za sve

S obzirom na mnogobrojne prednosti koje sport omogućuje, najveći sportaš u gradu u svom društveno odgovornom poslovanju prepoznaje i važnost da on bude doista dostupan svima. Iz tog razloga Festival sporta je prije svega inkluzivan događaj kojim se želi potaknuti društvena uključenost osoba s invaliditetom i osoba s poteškoćama u razvoju.

Tako će ove uzbudljive subote 20. svibnja na Jarunu sudjelovati i sportski klubovi koji su svoj rad posvetili plemenitom cilju promicanja i poticanja inkluzivnosti – Invalidski odbojkaški klub Zagreb, klub Dinamo, Taekwondo klub Čigra uz štićenike partnerske Udruge za sindrom Down – Zagreb.

Treba spomenuti i humanitarnu notu Festivala sporta. Naime, Decathlon već dugo podupire i surađuje s udrugom za poboljšanje kvaliteta života nezbrinute i siromašne djece Mali zmaj, a na Festivalu sporta to ćete moći učiniti i vi pružanjem podrške novčanim donacijama.

Festival sporta idealna je prilika da se zabavite i uživate u sportu, ali i da učinite dobro djelo.

Mi sigurno dolazimo, a vi?

Sve o Festivalu sporta pronađite na poveznici.

Linker
27. travanj 2024 04:29