Poliklinika Aviva, članica Arsano Medical Group

Arsano Medical Group je sa preko 45 mil. eura ulaganja najveći investitor u privatno zdravstvo, Avivu seli na novu lokaciju i širi ponudu usluga

U Polikliniku Aviva je u godinu i pol dana od preuzimanja investirano preko 7 milijuna eura čime je Aviva utvrdila poziciju najmodernije i najopremljenije privatne poliklinike na jednoj lokaciji. Preseljenjem pokreće novi razvojni ciklus i kao članica Arsano Medical Group, najveće grupacije privatnih zdravstvenih ustanova u zemlji, dodatno podiže standard usluge za korisnike

Poliklinika Aviva, članica Arsano Medical Group, najveće grupacije privatnih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, pokreće novi razvojni ciklus koji uključuje širenje spektra zdravstvenih usluga i zapošljavanje novih stručnjaka, značajne nove investicije u tehnologiju te preseljenje u nove, veće prostore u Zagrebu. Selidbom na novu lokaciju Poliklinika Aviva, koja godišnje pruža usluge za preko 60.000 pacijenata, postaje najveća i najmodernija te tehnički najopremljenija privatna poliklinika na jednoj lokaciji u Zagrebu i Hrvatskoj. Poliklinika Aviva tijekom uskršnjih praznika pokreće proces preseljenja, a od 20. travnja će u punom kapacitetu poslovati na adresi Trpinjska ulica 7. Aviva će se na novoj lokaciji prostirati na više od 2600 četvornih metara. Uz postojeće usluge i čak 30 različitih djelatnosti, na novoj lokaciji Aviva uvodi i nove djelatnosti čime će dodatno osnažiti svoju tržišnu poziciju pionira preventivne medicine i sistematskih pregleda.

„Nakon uspješnih 44 godina poslovanja, Aviva seli na novu lokaciju. Tradicija koju nosimo sa sobom je velika, s obzirom da smo najstarija privatna zdravstvena ustanova u Hrvatskoj, i na njoj nastavljamo graditi novu razvojnu fazu naše poliklinike. Novom tehnologijom i uslugama, ali i sinergijom sa ostalim sestrinskim ustanovama unutar Arsano Medical Group i Adria Dental Group, napravit ćemo dodatan iskorak na tržištu. Naš novi uređaj za magnetsku rezonancu je sigurno najbolji u Hrvatskoj, uvodimo dnevnu bolnicu što je iskorak u privatnim poliklinikama, uvodimo nove odjele poput anesteziologije, pedijatrije i dentalne medicine, a kako bi napravili iskorak u preventivnoj medicini, prvi na tržištu uvodimo dentalni pregled kao standardni dio sistematskog pregleda. To je velika dodana vrijednost za naše pacijente i time se ponosimo”, izjavila je dr.sc. Nevenka Kovač, ravnateljica Poliklinike Aviva.

image
Poliklinika Aviva, članica Arsano Medical Group

Na novoj lokaciji pacijente će dočekati tri nova vrhunska radiološka uređaja: MR snage 1.5 Tesla, novi CT uređaj i novi rendgen, a dodatno je opremljen i laboratorij koji će na novoj lokaciji biti dostupniji svim građanima. U sklopu moderno opremljene dnevne bolnice Aviva će omogućiti pacijentima kompleksnije liječenje i višesatnu terapiju. S obzirom da je Aviva članica Arsano Medical Group u kojoj trenutno djeluju još četiri specijalističke zdravstvene ustanove u Hrvatskoj - Specijalna bolnica za ortopediju i opću kirurgiju dr. Nemec, Specijalna bolnica Arithera, Poliklinika Dijagnostika 2000 i Poliklinika Uro centar, te vodeća dijagnostička zdravstvena ustanova iz Slovenije – Digitalna slikovna dijagnostika DSD iz Ptuja, pacijenti mogu dobiti kvalitetnu kompletnu uslugu i po potrebi ozbiljnije specijalističke zahvate. Također, uz ustanove unutar Arsano Medical Group, Aviva surađuje sa svim članicama dentalne grupacije Adria Dental Group, koju čini 7 dentalnih klinika i 5 dentalnih laboratorija na području Zagreba, Solina, Rijeke i Poreča.

Nova ulaganja, sinergija i podizanje kvalitete usluge na novu višu razinu temelj su investicija društva Provectus Capital Partners, osnivača Arsano Medical Group i Adria Dental Group. Provectus Capital Partners je od preuzimanja u Polikliniku Aviva prije otprilike godinu i pol dana investirao preko 7 milijuna eura. Ukupna investicija u okrupnjavanje Arsano Medical Group dosegnula je 45 milijuna eura, što je najveća investicija u privatno zdravstvo u Hrvatskoj.

image
Poliklinika Aviva, članica Arsano Medical Group

„Sa Arsano Medical Group stvorili smo najveću privatnu zdravstvenu grupaciju u Hrvatskoj sa preko 400 zaposlenih, a kroz naše zdravstvene ustanove prođe godišnje preko 100.000 pacijenata. No, tu ne staje naša ambicija. Kontinuirano smo u razgovorima sa drugim specijalističkim poliklinikama i nastavit ćemo s rastom kroz nove investicije u Hrvatskoj i regiji. Rast ćemo preuzimanjima i organski te ćemo nastaviti s podizanjem standarda za naše pacijente i korisnike, sa kontinuiranim ulaganjem u zaposlenike i tehnologiju“, rekao je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner Provectus Capital Partnersa i predsjednik Nadzornog odbora Arsano Medical grupe.

Jedna od strateških odrednica Poliklinike Avive jest jačanje zdravstvene pismenosti pacijenata, a u novim prostorima dobit će priliku još kvalitetnije raditi i na edukaciji pacijenata. Od otvaranja na novoj lokaciji, 20. travnja, organiziraju Mjesec zdravlja u Avivi u sklopu čega će, u suradnji s udrugama i pacijentima i uz stručnu podršku svojih liječnika, obraditi aktualne zdravstvene teme poput pretilosti, demencije, glavobolje i melanoma.

Linker
30. rujan 2023 04:01