promo dva
 FOTOGRAFIJE:

5 jednostavnih koraka koji će vam pomoći u borbi protiv hemoroida

Malom promjenom načina života i svakodnevnih navika se možete konačno riješiti neugodnih simptoma hemoroida.

Ako imate hemoroide, onda ste vrlo dobro upoznati s tim koliko oni narušavaju kvalitetu života. Hemoroidi mogu uzrokovati simptome kao što su bol i svrbež te postati iznimno neugodni.

Srećom, probleme s hemoroidima možete vrlo jednostavno ublažiti, djelovanjem izvana i iznutra.

Kako se riješiti hemoroida?

Kako biste napokon rekli zbogom ovoj neugodnoj pojavi, trebate djelovati lokalno koristeći gel protiv hemoroida, ali i unijeti u svoj život promjene što se tiče određenih navika.

Ovo su koraci koji će vam u tome pomoći:

Ne izbjegavajte odlazak na toalet

Iako se ovaj savjet čini nepotrebnim jer je odlazak na toalet kada osjetimo potrebu sasvim logičan, mnogi ljudi rade upravo suprotno. Odgađanjem odlaska na toalet stolica može postati tvrda i suha unutar crijeva, što će znatno otežati pražnjenje crijeva. Tada dolazi do naprezanja i pritiska na rektalno područje što može pogoršati simptome hemoroida.

Nemojte provoditi previše vremena na toaletu

Htjeli si to priznati ili ne, svi ponekad vole kupaonicu pretvoriti u čitaonicu. No, odlazak na toalet treba smatrati nuždom, a ne pauzom. Kada idete na toalet ostavite svoj mobitel u drugoj prostoriji, jer ćete u protivnom provesti pola sata pregledavajući društvene mreže ili igrajući igrice.

Što više vremena provodite na zahodu, to veći pritisak vršite na abdominalno područje. Općenito sjedeći položaj stvara dodatni stres na krvne žile u analnom području.

Počnite se zdravije hraniti

Kako biste izbjegli neugodne iritacije hemoroida koje nastaju uslijed naprezanja prilikom vršenja nužde, vaša stolica bi trebala biti mekana. To možete postići odabirom zdrave prehrane i konzumacijom dovoljnih količina vode.

Jedan od najčešćih krivaca za zatvor i tvrdu stolicu je manjak vlakana u prehrani. Ako patite od zatvora, pokušajte konzumirati što više voća, povrća i cjelovitih žitarica.

Vježbajte i krećite se što je više moguće

Aktivan životni stil je važan za cjelokupno zdravlje, ali i za olakšavanje problema s hemoroidima. Kao što je poznato, sjedenje pogoršava simptome hemoroida. Zato je važno da što više hodate, kada je to moguće.

Također, važna je i tjelovježba. Pronađite aktivnost koja odgovara vašoj dobi i fizičkoj kondiciji, to može biti vožnja bicikla, planinarenje, trčanje, joga... Ipak, prilikom odabira aktivnosti pazite da to ne bude aktivnost koja će stvoriti dodatno opterećenje na područje abdomena kao što je dizanje teških utega jer si time možete dodatno pogoršati simptome.

Koristite gel protiv hemoroida

Uz promjenu načina života i prelazak na zdravu prehranu, kako biste se riješili hemoroida trebate djelovati direktno na njih. Korištenjem medicinskih proizvoda, kao što je Rectovenal Acute gel, možete učinkovito ublažiti neugodne simptome hemoroida.

Anorektalni gel Rectovenal Acute pruža brzo olakšanje kod problema s hemoroidima kao što su svrbež, peckanje, bol i krvarenje već unutar 15 minuta od aplikacije. Sinergistički učinak tanina i flavonoida rezultira smanjenjem primarnih simptoma bolesti u zahvaćenom anorektalnom području.

Linker
24. travanj 2024 09:58