Foto: iStock
Žlica zdravlja

Voćna juha

Za četiri porcije

  • 500 g različitog sezonskog voća
  • 1 litra vode
  • 30 g škrobnog brašna
  • 2 jušne žlice hladne vode
  • 1 vanilija šećer
  • šećer po želji
  • sok od limuna po želji
  • mošt po želji

Priprema:

  1. Oprano, očišćeno i usitnjeno voće staviti u hladnu vodu i pustiti da prokuha.
  2. Kuhati 20 minuta na laganoj vatri.
  3. Maknuti s vatre. Izmiksati štapnim mikserom. Potom ponovo prokuhati.
  4. Pomiješati u homogenu smjesu škrobno brašno i 2 žlice vodu.
  5. Dodati u juhu.
  6. Još jednom sve zajedno kratko prokuhati.
  7. Začiniti vanilija šećerom, a limunov sok, šećer i mošt dodati po želji.
  8. Može se dekorirati kockicama zapečenog kruha ili dvopekom.
Linker
25. travanj 2024 03:00