Ako je i vama ostalo purice od jučerašnjeg obiteljskog ručka, evo dobre ideje kako je pripremiti na drugačiji način.
 Foto: iStock
Ta slatka crvena bobica

Puretina s brusnicama

26. prosinac 2017.
Ako vam je ostalo puretine od Božića, evo recepta kako ju iskoristiti. Pomiješate li ju s orašastim plodovima i brusnicama, dobit ćete kvalitetan ručak za tren. (za 4 osobe)
  • 2 šake izrezanih purećih prsa
  • 1 stabljika celera listaša
  • 1/2 slatko-kisele jabuke
  • 3 jušne žlice Grčkog jogurta
  • 2 jušne žlice suhih brusnica
  • 2 jušne žlice mješavine badema i lješnjaka
  • 1 jušna žlica grožđica
  • sol, svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. U pleh za pečenje poredajte bademe i lješnjake u jednom sloju, te ih stavite peći 5 minuta u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Izvadite ih potom iz pleha da se ne bi prepekli.
  2. U zdjelu stavite izrezanu puretinu, stabljiku celera i jabuku izrezane na kockice, lješnjake i bademe izrezane na četvrtine, brusnice, grožđice, jogurt, te sol i papar. Sve pažljivo izmiješajte. Prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku 2 do 3 sata da se sastojci prožmu.
  3. Prije služenja na tanjur za serviranje stavite zelenu salatu, matovilac, radič, rikulu ili njihovu mješavinu začinjenu bučinim uljem i jabučnim octom. Na to stavite pripremljenu puretinu, te poslužite uz domaći kruh.
Teme
Linker
07. ožujak 2021 00:38