Foto: iStock
Stigli su!!!

Pire od kestena

13. listopad 2016.
Ovaj se prilog, kao alternativa pire krumpiru, idealno uklapa uz meso u umaku.
  • 600 g kestena
  • 30 g maslaca
  • 30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 dl povrtnog temeljca
  • 1 dl mlijeka
  • sol
  • limunov sok

Priprema:

  1. Kestene zarežite i pecite u pećnici. Pečene kestene izvadite iz pećnice i ogulite.
  2. Na vatri zagrijte maslac. Smanjite vatru, dodajte usitnjene kestene i pirjajte nekoliko minuta.
  3. Dolijte mlijeko i povrtni temeljac, te kuhajte na umjerenoj vatri oko pola sata.
  4. Smjesu izmiksajte u blenderu. Na kraju dodajte maslinovo ulje, limunov sok i sol, te toplo poslužite.   
Teme
Linker
26. veljača 2021 01:51