Snimila: Berislava Picek/EPH
Zdrava kuhaona

Zimsko varivo

14. ožujak 2016.
Za 4 osobe

2 mrkve, 3 cijela peršina, 1 celer

1 glavica crvenog luka, 3 češnjaka

maslinovo ulje

1 mali batat

1 šalica prosa

1/2 šalice crvene leće

1 žličica kurkume

1/2 žličice đumbira u prahu

1 šaka špinata

Priprema:

  1. Crveni luk nasjeckajte i ispirjajte na maslinovu ulju, dodajte češnjak, korijen peršina i celer. Pirjajte s malo vode pa zblendajte u kašu.
  2. Nakon 10 minuta dodajte mrkvu i proso. Ulijte vodu i kuhajte 10 – 15 minuta, dodajte batat, nakon par minuta još i leću.
  3. Posolite i dodajte začine: nasjeckani list peršina, kurkumu, par niti čilija.
  4. Nakon par minuta maknite sa štednjaka pa dodajte špinat koji ste blanširali pola minute. Servirajte toplo.
Teme
Linker
20. prosinac 2020 06:42