Snimio: Nebojša Uglješić
Bez kuhanja

Zelena salata s avokadom, jagodama i orasima

13. lipanj 2016.

Sastojci (za 2 osobe):
2 šake rikule (ili druge salate po izboru)
1 avokado
1/2 ljubičastog luka
6-8 jagoda
1 šaka oraha (za posipanje)

Za preljev:
4-6 žlica maslinova ulja
1 žlica aceto balsamica
1 žličica meda (ili agavinog sirupa)
sol
papar (svježe mljeveni)
1 žlica maka

Priprema:

  1. Operite namirnice.
  2. Narežite avokado, luk i jagode na ploške.
  3. Sve sastojke za salatu stavite na tanjur.
  4. Sve sastojke za preljev pomiješajte i prelijte preko salate.
  5. Promiješajte.
  6. Poslužite.
Teme
Linker
26. listopad 2021 01:49