Ovisno o tipu mikrovalne pećnice koji imate, za pečenje kokica može biti potrebno od 1 minute i 15 sekundi do 5 minuta
 Getty Images/iStockphoto
Trik za koji malo tko zna

Zar je to moguće? Ovo je razlog zašto vam se kokice iz mikrovalne nikad ne raspuknu do kraja

Stavite li vrećicu kukuruza za kokice u mikrovalnu prije nego što ste je prethodno zagrijali, rezultat neće biti najbolji

Većina obožavatelja kokica iz mikrovalne pećnice više je usredotočena na to koliko dugo treba vrećicu s kokicama ostaviti u pećnici nego na jedan drugi važan detalj, zapravo ključan da se izbjegne da puno zrna kukuruza ostane 'nepuknuto'.


Jeste li znali?

Rečenica koja je napisana na stražnjoj stranici većine pakovanja kukuruza za kokice u mikrovalnoj kaže ovako 'Za što bolji rezultat, prethodno zagrijte mikrovalnu pećnicu tako što ćete u njoj zagrijavati čašu vode jednu minutu ili duže. Izvadite čašu s vodom i zatim stavite kukuruz u pećnicu'. Budete li se držali tog važnog koraka, mikrovalna pećnica će biti zagrijana prije nego što u nju stavite kukuruz, a to je jamstvo da kokice ispadnu meke i hrskave, baš kako treba.

To je trik kojeg mnogi nisu svjesni niti su ikada čuli za njega, iako su se možda godinama mučili da im se kukuruz u vrećici ispeče ravnomjerno, odnosno da od svih zrna nastanu kokice. Na poleđini vrećice s kukuruzom za kokice u mikrovalnoj postoje i drugi trikovi i savjeti za bolji uspjeh kokica koji su itekako vrijedni pažnje, uključujući i to da je dobro malo podignuti kukuruz s dna mikrovalne tako da se na dno postavi naopako okrenut tanjur pa tek na njega vrećica s kukuruzom. Tako će vrećica s kukuruzom biti u ravnini s grijačem, što omogućava da se cijela vrećica istovremeno zagrije. Na poleđini piše i da uključivanje i isključivanje mikrovalne pećnice tijekom pečenja kukuruza za kokice može dovesti do lošijeg rezultata.

„Protresite prije nego što otvorite kako bi se sol ravnomjerno rasporedila po svim kokicama. Za hrskavije kokice, sadržaj vrećice istresite u drugu posudu nakon pečenja“, još je jedan od dobrih savjeta za što ukusnije kokice.

Ovisno o tipu mikrovalne pećnice koji imate, za pečenje kokica može biti potrebno od 1 minute i 15 sekundi do 5 minuta, tako da nemojte doslovno shvaćati naputak koji govori o tome koliko dugo trebate peći kukuruz. Sami procijenite kada su kokice gotove. S obzirom na to da se mikrovalne pećnice razlikuju, najbolje je da pažljivo slušate zvukove te da isključite pećnicu kad primijetite da se brzo pucketanje usporilo toliko da su potrebne 2 do 3 sekunde između dva pucanja. I to često piše na poleđini vrećica koju vjerojatno nikada niste pažljivo pročitali.

Linker
19. travanj 2024 05:40