Zašto bi vam drugi pričali kako su fino papali i lijepo se proveli kada i sami možete posjetiti ovaj festival.
 Foto: Promo
Food Film Festival Zagreb

Započelo je odbrojavanje do najsočnijeg festivala u gradu

Najljepši zagrebački park Zrinjevac od 8. do 17. rujna postat će dom Food Film Festivala, festivala za sva osjetila. Tijekom deset dana, domaćim Central Parkom zaživjet će mirisi i okusi najkreativnijih zagrebačkih restorana, bistroa, vinoteka i slastičarnica.

Još samo malo nas dijeli od jednog od najukusnijih zagrebačkih festivala. Naravno, riječ je o Food Film Festivalu koji se od 8. do 17. rujna održava na Zrinjevcu, najljepšem zagrebačkom parku.

U svom prvom izdanju ovaj je festival osvojio srca, ali i trbuhe Zagrepčana i brojnih turista, a ove nam sezone priprema još i više.

Hrana i film se vole

Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola donosi nam u Zagreb najbolju kombinaciju - hranu i film. Zamišljen je kao spoj te dvije umjetnosti, filmske s onom pripravljanja hrane te posjetiteljima jamči nezaboravno iskustvo uz veliki gradski piknik na travi.

Tko će nas 'hraniti'

Lari&Penati, Hole in one pub, Pod zidom, WOK by Matija, Binimoto, Wurst bar Harmica, Plac, Bistro 75, Crno govedo by Baltazar, A most unusual garden, Torte i to, Cukeraj, Amelie, Wine bar Bornstain, Vinolicious, Rakijarnica, Biokuća, Bakina tajna, Toxic, Pitija, Hrvatske divote, San Servolo, Fantasy Food, Šumski kuhar i Kuća pršuta samo su neki od atraktivnih izlagača koji će svakodnevno tijekom festivala predstavljati svoj gastrokoncept.

Kulinarske radionice

Uz odličnu gastro i filmsku ponudu čeka nas i bogati program - kulinarske radionice s ponajboljim domaćim chefovima iz cijele zemlje, dječji program uz igraonice i dječje filomove te zabavni program tijekom dana i večeri.

Poslijepodnevni sati rezervirani su za otvorene kulinarske i vinske radionice ponajboljih hrvatskih chefova i gastronoma. Bit će tu svega, od radionice ukrašavanja torti, mediteranske kuhinje, stare zagrebačke kuhinje do radionica o začinima, pripreme wokova i slow fooda.

Projekcije su besplatne

Večeri su rezervirane za besplatne projekcije najboljih foodie filmova kao što su Paklena kuhinja, Pogrešna dostava, Jiro dreams of sushi, Stranputica, Today’s special, A good year, The Trip i Mostly Martha uz koje će posjetitelji moći uživati u prigodnim Combo Coca-Cola Food Film Festival menijima. Uz kreativnu filmsku ponudu gastro kućica, svi posjetitelji moći će doživjeti višeosjetilno filmsko iskustvo uživajući u pravom pikniku na dekicama.

Zvuči primamljivo, zar ne? A tek kad vidite fotke... (Nemojte reći da vas nismo upozorili :))

Linker
19. travanj 2024 18:43