Foto: Life in balance by Renata
Sjajne ideje

Začinjena shakshuka s jajima

Porcija: 4 osoba Priprema: 5 minuta Kuhanje: 30 minuta Spremno za: 40 minuta Zahtjevnost: za zalutale u kuhinji Posebna prehrana: vegetarijansko
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 crveni luk
  • 1/2 žličice kima i korijandera
  • 1 žličica crvene paprike
  • 2 režnja češnjaka
  • čili papričice po ukusu
  • 2 crvene paprike
  • 2 konzerve sjeckane rajčice
  • 1 žlica paste od rajčice
  • prstohvat soli, papra
  • 4 - 6 jaja
  • peršin ili korijander za dekoraciju

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk i stavite u tavu s 2 žlice maslinova ulja. Pržiti dok ne omekša pa dodati začine, usitnjeni češnjak i čili. Pržiti još minutu.
  2. Dok se luk prži, nasjeckati papriku na manje trake i dodati u tavu. Pržiti oko 5 minuta te dodati sjeckane rajčice, sol, papar i pastu od rajčica.
  3. Kuhati bez poklopca na laganoj vatri oko 15 minuta dok se ne zgusne umak. Napraviti “rupe” za jaja.
  4. Jaja staviti u rupe i poklopiti tavu poklopcem. Ostaviti da se kuha 5-8 minuta na laganoj vatri dok se jaja ne skuhaju, ali pazite da ih ne prepečete.
  5. Posuti peršinom i poslužiti uz flatbread pogačice.
Linker
29. travanj 2024 17:28