monstrumi kriju

Zašto priča o ubojstvu dvogodišnje djevojčice Danke postaje sve čudnija? Zbog čega se nikako ne može pronaći tijelo?

 

 

 screenshot

Potraga za tijelom dvogodišnje djevojčice Danke vrti se u krugu, a jučer je šokirala vijest da je u pritvoru umro Dalibor Dragijević, brat osumnjičenog za ubojstvo curice, a koji je uhićen zbog sumnje da je u skrivanju tijela, pomogao bratu Dejanu Dragijeviću, ubojici malene Danke.

Kako što je poznato Danka Ilić, čiji nestanak je prijavljen 26. ožujka, žrtva je prometne nesreće, a potom i monstruoznog zločina. Osumnjičenik Dragan Dragiijević, priznao je da je curicu ugušio nakon nesreće, a potom su on i Srđan Janković, njegov kolega s posla, ali i partner u stravičnom zločinu, njezino tijelo bacili na divlji deponij. Ispričali su to policiji, a da su nekoliko minuta proveli na deponiju potkrijepili su i podaci s GPS-a Policija, međutim, sumnja da je tijelo jedan od osumnjičenih naknadno prebacio na drugu lokaciju, objavio je MUP Srbije nakon desetodnevne potrage.

Tijelo malene Danke i dalje nije pronađeno premda se potraga preselila na novo područje kod Lazareve pećine i Zlotske rijeke. Te su kolacije oko 3 kilometra od sela osumnjičenog.

image

Djevojčica Danka Ilić i snimka kamere na kojoj se vidi bijeli Fiat Panda

SD

Tri moguća razloga

Za to postoje tri moguća razloga, piše Index.

Jedna opcija je da su bili toliko pijani da ne znaju gdje je tijelo djevojčice. Policija je, podsjetimo, objavila da su bili pijani tijekom prvog poligrafskog testiranja. Ne zna se u kakvom su stanju točno bili kad su se rješavali tijela, ili kad su ga premještali, no očito su duže vrijeme bili alkoholizirani, Ipak, ta je opcija možda i najmanje izgledna između ostalog i jer su u skrivanje tijela, kako proizlazi iz iskaza, bila uključena još dva člana obitelji Dragijević.

Druga je mogućnost da djevojčici učinili nešto još strašnije od samog ubojstva gušenjem. No ako su sve ostalo priznali, nije najjasnije zašto ne bi priznali i kamo su preselili tijelo. Ionako se već za njih traži doživotna kazna.

Treća je opcija da ima još nekih važnih elemenata zločina, još uključenih osoba ili nešto treće, za što osumnjičeni ne žele da se otkrije.

Što god bilo u pitanju, smrt brata osumnjičenog koji je, po vlastitom priznanju, sudjelovao u skrivanju tijela, mogla bi biti još jedan uteg u pokušajima da se pronađe tijelo malene Danke i roditeljima da barem mogućnost da se oproste od nje.

image
Ranko Suvar/Cropix

Kako piše Blic, otac dvojice braće, Rade Dragijević, mogao bi sada biti ključni svjedok za pronalazak tijeka nestale djevojčice, s obzirom na to da ga je Dejan optužio da mu je pomogao.

Preminuli Dalibor Dragijević je nakon uhićenja vodio policiju po imanjima njegove obitelji. Išao je s njima na više različitih lokacija u selu Zlot.

Poslednja na kojoj je boravio bila je jedna od crpnih stanica u selu Zlot. Tamo su se zadržali oko sat vremena. Do te lokacije nije bio moguć pristup novinarima. Sama lokacija je obrasla šibljem i nalazi se na uzvisini.

U neposrednoj blizini nalazi se i stambena zona u kojoj živi nekoliko obitelji.

Za sada nije poznato šta je pokojni Dalibor Dragijević rekao inspektorima MUP-a prilikom izlaska na teren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:16