Kako poboljšati seksualni život?

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Ana Dukić
Ana Dukić
potvrdila i znanost

Zaboravite na kamenice i tamnu čokoladu! Ovo je uvjerljivo najbolja namirnica za bolji seks i jači libido

29. travanj 2022.
Ova namirnica sprječava demenciju, srčane bolesti, a sad dokazano poboljšava i seks: I da, jako je ukusna

Libido je u suštini vaša potreba za seksom, a na nju može utjecati puno stvari. Primjerice, vaše mentalno stanje, stres, kretanje, hormoni i, naravno, prehrana.

Kako hrana utječe na seksualnu želju? Dakle, kada je u pitanju jedenje hrane koja može poboljšati seks, radi se o prehrani koja će poboljšati vašu izdržljivost, protok krvi i zdravlje srca.


Povezanost između seksa i hrane

Iako je poznato da su kamenice, tamna čokolada i vino afrodizijaci, prehrana bogata omega-3 masnim kiselinama jedna je od najboljih za seksualni nagon jer su te namirnice povezane s boljim zdravljem srca. Zbog toga mnogi stručnjaci smatraju da losos najbolja namirnica za seks.

Naime, konzumacija hrane za zdravlje srca, poboljšava protok krvi, izdržljivost i vitalnost. Ako bolje proučite erektilnu disfunkciju, bit će vam jasno zašto su ti faktori važni. Erektilna disfunkcija je upravo posljedica nedovoljnog protoka krvi, izdržljivosti i vitalnosti.

Brojna su istraživanja otkrila da postoji izuzetno jaka poveznica između loše prehrane, zdravlja srca i erektilne disfunkcije.

Isto tako, brojne studije su pokazale da visok krvni tlak (na kojeg utječe i loša prehrana) može negativno utjecati na žene i muškarce. Kod muškarca može dovesti do erektilne disfunkcije, a kod žena do smanjenja libida, jakog umora i nepravilnog protoka krvi. Drugim riječima, ono što jedete, itekako utječe na to kakav je vaš seksualni život.


Kako omega-3 masne kiseline mogu pomoći?

Losos sadrži visoke razine omega-3 masnih kiselina, a to ju čini jednom od najzdravijih namirnica. Uz to je odlična zamjena za crveno i prerađeno meso, ali i namirnice bogate trans masnim kiselinama.

Unosom omega-3 masnih kiselina kroz namirnice kao što su losos, orasi, chia sjemenke i soja možete poboljšati zdravlje srca. Već smo naveli da je zdravo srce znači i bolji seksualni život.

U jednom istraživanju su znanstvenici ustanovili da čak 40 posto osoba koje boluju od srčanih bolesti imaju povišenu razinu LDL ("lošeg") kolesterola. Omega-3 masne kiseline su vrlo učinkovite u smanjenju razine lošeg kolesterola i istovremenom povećanju HDL ("dobrog") kolesterola. Smanjuju i kroničnu upalu, reguliraju razinu krvnog tlaka i smanjuju rizik od nastanka krvnih ugrušaka.


Zašto se losos ističe među drugim namirnicama?

Uz omega-3 masne kiseline, losos sadrži i arginin, aminokiselinu potrebnu za proizvodnju dušikovog oksida. Naime, što je veća količina dušika u tijelu muškarca, to je bolja erekcija. Kad je riječ o ženama, što je veća količina dušika, kvalitetnija je vaginalna lubrikacija. Osim toga, losos može pomoći kod muške neplodnosti jer poboljšava cirkulaciju krvi u genitalnim organima, povećava potenciju i poboljšava erekciju.

Imate li manjak vitamina A u organizmu, svakako biste trebali razmisliti o uvođenju lososa u vaš jelovnik jer ta riba obiluje njime. Vitamin A je važan za jačanje imuniteta, ali i za reproduktivnu funkciju.

Pripremite lososa i uživajte u boljem seksualnom životu!

image

Losos u četiri boje

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCKLosos u bojama

Sastojci

  • 1 limun
  • 3 žlice nasjeckanog peršina
  • 3 žlice nasjeckane metvice
  • 1 žlica nasjeckane ljutike
  • 1 žlica nasjeckanog čilija
  • 1 nasjeckani češnjak
  • 1/2 čajne žličice vinskog octa
  • 5 1/2 žlica maslinovog ulja
  • 3/4 čajne žličice soli
  • 4 odreska lososa

Priprema

1. Prepolovite limun. Jednu polovicu iscijedite u zdjelu manje veličine, a drugu polovicu nasjeckajte na sitne komadiće, uklonite sjemenke.

2. Dodajte komadiće limuna u zdjelu s iscijeđenim sokom. Zatim dodajte peršin, metvicu, čili, češnjak, ocat, 4 1/2 žlice maslinovog ulja i 1/4 soli.

3. Odreske lososa osušite papirnatim ručnikom. Preostalu žlicu maslinovog ulja ugrijte u tavi. Stavite losos (sve odreske) na tavu. Nježno pritisnite losos kuhačom kako bi se dodatno iscijedio i posolite ga s 1/4 žličice soli.


Seks produžuje život

Postoji li bolji način da održite dugovječnost? Istraživanja su pokazala da redoviti seks vodi prema zdravijem, dužem životu. Jedna studija objavljena u časopisu Journal of Health and Social Behavior otkrila je da su seks i orgazmi povezani s manje kardiovaskularnih problema u starijoj dobi.

I 10-godišnja studija velških muškaraca pokazala je da su oni koji su imali više seksa smanjili rizik do smrti uzrokovanom koronarnom bolesti srca.

Zapravo, istraživači su otkrili da u Ikariji (koja je jedna od pet plavih zona na svijetu i dom nekih od najdugovječnijih ljudi) oko 80% ljudi starijih od 65 godina ima redovite spolne odnose!

Dakle, seks utječe na zdravlje srca, a zdravlje srca na seks? Pripremite tog lososa već danas!

Teme
Linker
28. lipanj 2022 14:18